Παρουσίαση του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη

Το MIT Enterprise Forum Greece, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Ε.Κ.Ε.Τ.Α διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του διαγωνισμού MITEF Greece 2019 Startup Competition, σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, στις 12:30, που θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Βεργίνα του Συνεδριακού Κέντρου του Ε.Κ.Ε.Τ.Α.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση ερευνητών και νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας σχετικά με το διαγωνισμό, MITEF Greece 2019 Startup Competition, ο οποίος στοχεύει στη δυναμική ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας και των επιστημών.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν σημαντικές γνώσεις και έμπρακτη καθοδήγηση που θα οδηγήσουν τη νεοφυή επιχείρησή τους στο επόμενο στάδιο δράσης. Η ελληνική ομάδα που θα βραβευθεί θα προβληθεί διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum. Ο διαγωνισμός ακολουθεί τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών που πραγματοποιεί το MIT Enterprise Forum στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες.

Φέτος για πρώτη φορά θα εγκαινιαστεί εκτός από το καθιερωμένο general track και μία νέα θεματική ενότητα, το “Energy & Mobility” track, σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που θα είναι και ο αποκλειστικός χορηγός.

Ομιλητές Εκδήλωσης:

Ο Δρ. Αθανάσιος Γ. Κωνσταντόπουλος Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθυντής Κ.Δ. του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης θα δώσει ομιλία με θέμα «Από την Έρευνα στην Παραγωγή. Ο ρόλος του ΕΚΕΤΑ.»

Ο Δρ. Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια θα δώσει ομιλία με θέμα «Επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες στην ενέργεια και στην κίνηση».

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος του MIT Enterprise Forum Greece, θα ενημερώσει το κοινό σχετικά με το φετινό διαγωνισμό και θα αναλύσει τις σημαντικότερες παραμέτρους για τη χρηματοδότηση μιας νεοφυούς επιχείρησης.

Ο Δρ. Ανδρέας Ανδρουτσέλης-Θεοτόκης, 2ος νικητής του διαγωνισμού MITEF Greece 2018 Startup Competition με την εταιρεία Innate Repair, θα κλείσει την παρουσίαση αναπτύσσοντας την εμπειρία συμμετοχής του στο διαγωνισμό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα σχετικά με την αίτηση συμμετοχής τους.

Η υποβολή αιτήσεων στο διαγωνισμό ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου 2019 και λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2019 τα μεσάνυχτα. Περισσότερες πληροφορίες για την αίτηση και το διαγωνισμό θα βρείτε εδώ: https://www.mitefgreece.org/competition/competition-2019/

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή στο EVENTORA εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/mitef-greece-startup-competition_certh

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε είτε με την κα Αντιγόνη Μολοδάνωφ, τηλ: 216 900 2981 (MITEF Greece) είτε με την κα Ευαγγελία Περπερή, 
τηλ.: 2310 498126 (Ε.Κ.Ε.T.A).


startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!