Στους ισραηλινούς της Fattal το Esperia Palace

O ισραηλινός όμιλος Fattal υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά στο διαγωνισμό μακροχρόνιας μισθωσης του πρώην ξενοδοχείου “Esperia Palace" επί των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδω Λω, στο κέντρο της Αθήνας, προσφέροντας ενοίκιο 95.830 ευρώ το μήνα.

Tο 9 ορόφο κτήριο που ανήκει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), συνολικής επιφάνειας 12.235 τ.μ. διέθετε 176 δωμάτια και λειτουργούσε από το 1993 μέχρι το έτος 2010 ως ξενοδοχείο 4 αστέρων.

O χρόνος εκμίσθωσης του ακινήτου καθορίζεται σε 30 έτη, με δικαίωμα παράτασης για 10 ακόμα έτη ενώ σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα καταβάλλεται επιπλέον ετήσιο μεταβλητό μίσθωμα, το οποίο θα υπολογίζεται ως ποσοστό 1,2% επί του συνολικού ετήσιου τζίρου του αναδόχου, εφόσον αυτός υπερβαίνει τα 6 εκατ. σε ένα οικονομικό έτος.

H Fattal Hotel ιδρύθηκε από τον David Fattal στο Ισραήλ το 1998. Ο Όμιλος ειδικεύεται σε τουριστικά θέρετρα, ξενοδοχεία πόλης και αεροδρομίων και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 150 ακίνητα στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο.

Tα Leonardo Hotels, θυγατρική του Fattal Hotels, που ιδρύθηκε για την επέκταση του ομίλου στην Ευρώπη διαθέτει ξενοδοχεία 3 έως 5 αστέρων Deluxe, είτε σε κεντρικά σημεία της πόλης, είτε κοντά στο αεροδρόμιο ή κοντά στην παραλία.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!