Η Airbnb μπαίνει στην αγορά των συνεδρίων

Έναν μικρό ιστότοπο, το Gaest που βοηθά τους επιχειρηματίες να κάνουν κράτηση για επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις, εξαγόρασε η Airbnb διεκδικώντας μερίδιο από την πίτα των 400 δισ. δολ. ετησίως που υπολογίζεται ότι είναι ο ετήσιος τζίρος της συγκεκριμένης αγοράς.

Η Gaest, η οποία διαθέτει προς ενοικίαση ώρες συνάντησης, ιδρύθηκε το 2015 στη Δανία και πρόσφατα ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι πλέον του 30% των χώρων γραφείων, συμπεριλαμβανομένων των χώρων συνάντησης, θα διατίθενται ως υπηρεσία εντός των επόμενων 5-10 ετών Οι χώροι συναντήσεων και εκδηλώσεων είναι το τελευταίο κομμάτι των επαγγελματικών ταξιδιών που αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο, ενώ υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια το 80% της αγοράς θα είναι online.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Airbnb for Work, άρχισε να διαθέτει μια σειρά από εργαλεία στις εταιρείες με στόχο την καλύτερη οργάνωση των επαγγελματικών ταξιδίων των στελεχών τους και τον έλεγχο των δαπανών.

Για παράδειγμα, συμπλήρωσε τις καταχωρίσεις αναφέροντας εάν διατίθενται χώροι έτοιμοι για συναντήσεις σε κατοικίες που βρίσκονται μακριά από τα κέντρα των πόλεων.

Επιπλέον η εταιρεία έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με τη WeWork (co-working) προκειμένου να διευκολύνει τους πελάτες της Airbnb να ενοικιάζουν χώρο εργασίας ακόμα και για μια μόνο μέρα κοντά στο στο σπίτι ή στο διαμέρισμά όπου διαμένουν

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα τα ακίνητα που ήταν καταχωρημένα στο τέλος του 2018, για τουριστική μίσθωση μέσα από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έφτασαν τα 72.144 από 59.379 στο τέλος του 2017 παρουσιάζοντας αύξηση 21%, διαθέσιμα για 585.766 διανυκτερεύσεις. Οι καταχωρήσεις ολόκληρων διαμερισμάτων στην Ελλάδα έφτασαν τις 22.079.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!