Συνεχίζουν να βγαίνουν άδειες για το Academy Gardens

Παρά τις φήμες για αποχώρηση της Black Rock και πώληση του ακίνητου στην Αμερικανική εταιρεία Hines προχωρά η διαδικασία πολεοδομικής ωρίμανσης της έκτασης του πρώην εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη στο οποίο επρόκειτο να αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο “Academy Gardens”

Συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε το ΠΔ με το οποίο εγκρίνεται η τροποποίηση του εγκεκριµένου ρυµοτοµικού σχεδίου Δήµου Αθηναίων σε τµήµα του Ο.Τ. 124 περιοχής 75, γειτονιά Ακαδηµία Πλάτωνος, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Παράδροµος Εθνικής Οδού, Ηρούς, Αντιγόνης και Ακράγαντος, µε άρση απαλλοτρίωσης και µετατροπή κοινοχρήστου χώρου- οδού σε οικοδοµήσιµο χώρο

Υπενθυμίζεται οτι μόλις πέρυσι εκδόθηκε το ΠΔ που αφορούσε στη ρύθμιση των όρων και περιορισμών δόμησης σε τέσσερα οικοδομικά τετραγωνικά στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος που περιλαμβάνουν και το οικόπεδο προς αξιοποίηση. βάσει αυτού, καθορίστηκε ΣΔ σε 2,1, και μέγιστο ύψος των κτιρίων επί της λεωφόρου Κηφισού στα 21 μέτρα, κατά μήκος της πλευράς προς τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος στα 18 μέτρα

Τις εκτάσεις των 24 στρεμμάτων που ανήκαν στα πρώην ακίνητα των εργοστασίων Βαγιωνή και Μουζάκη, αγόρασε το 2007 η Artume, εκπρόσωπος στην Ελλάδα της BlackRock μέσω της οποίας θα υλοποιούνταν η επένδυση, καταβάλοντας για την αγορά της γής περί τα 70 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα η εταιρεία, πούλησε το ακίνητο στην Αμερικανική εταιρεία Hines, έναντι ποσού 7 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

ered.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!