6 συμβουλές παραγωγικότητας με την υπογραφή του Elon Musk

Ποιες είναι άραγε οι συμβουλές παραγωγικότητας που δίνει ο Elon Musk στο προσωπικό του, ούτως ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να κινηθούν γρηγορότερα και αποδοτικότερα οι διαδικασίες;

Μέσω επιστολής που τους είχε στείλει πριν από μερικούς μήνες, ο Musk μετέφερε στο προσωπικό του έξι tips τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα βοηθήσουν κάθε υπάλληλο της εταιρείας να αυξήσει την παραγωγικότητα του, ακολουθώντας τις απαιτήσεις και τους ρυθμούς μιας κατασκευάστριας όπως η Tesla (και ενός αφεντικού όπως ο ίδιος).

Πείτε όχι στα μεγάλα meetings

Οι υπερβολικές συναντήσεις είναι η μάστιγα των μεγάλων εταιρειών και σχεδόν πάντα επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου, υποστηρίζει ο Musk, καλώντας το προσωπικό του να εγκαταλείψει την τακτική των μεγάλων συναντήσεων, εκτός εάν είναι βέβαιοι ότι παρέχουν αξία σε όλους όσους παρευρίσκονται σε αυτές. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, η διάρκεια τους θα πρέπει να είναι μικρή.

Πείτε όχι και στα συχνά meetings

Εκτός από από τα μεγάλα meetings, ο Musk δεν συμπαθεί και τα συχνά. «Απαλλαγείτε από τις συχνές συναντήσεις, εκτός εάν έχετε να αντιμετωπίσετε ένα εξαιρετικά επείγον ζήτημα. Η συχνότητα συναντήσεων θα πρέπει γρήγορα να μειώνεται, μόλις επιλυθεί το επείγον ζήτημα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δείχνοντας, για ακόμη μια φορά, την αρνητική άποψη που έχει για τα meetings.

Εγκαταλείψτε ένα meeting εάν δεν προσφέρετε σε αυτό

Παραμένοντας στο θέμα των συναντήσεων, ο Musk έχει μια ακόμη συμβουλή επί του θέματος, καλόντας όποιον βλέπει ότι δεν έχει κάτι να προσφέρει να ανοίξει την πόρτα και να φύγει, χωρίς δεύτερες σκέψεις. «Αποχωρήστε από μια συνάντηση ή τερματίστε μια κλήση μόλις είναι προφανές ότι δεν προσθέτετε αξία. Δεν είναι αγενές να φύγεις, είναι αγενές να κάνεις κάποιον να μείνει και να σπαταλήσεις τον χρόνο του» σύμφωνα με τον ίδιο.

Αφήστε την ακαταλαβίστικη ορολογία

«Μην χρησιμοποιείτε ακρωνύμια ή λέξεις χωρίς νόημα για αντικείμενα, λογισμικό ή διαδικασίες στην Tesla. Σε γενικές γραμμές, οτιδήποτε απαιτεί εξήγηση εμποδίζει την επικοινωνία. Δεν θέλουμε οι άνθρωποι να πρέπει να απομνημονεύσουν ένα γλωσσάρι απλώς και μόνο για να λειτουργήσουν στην Tesla» τονίζει, δείχνοντας πως ακόμη και σε μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, η χρήση τεχνικών όρων μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

Επικοινωνήστε απευθείας, ανεξάρτητα από την ιεραρχία

Ένα μεγάλο πρόβλημα σε μια μεγάλη εταιρεία είναι, για τον Musk, η κακή επικοινωνία μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων. Και η λύση που προτείνει είναι η ύπαρξη ελεύθερης ροής πληροφοριών μεταξύ των επιπέδων διοίκησης. «Η επικοινωνία πρέπει να ταξιδεύει μέσω της πιο σύντομης πορείας που απαιτείται για να γίνει η δουλειά, όχι μέσω της ιεραρχίας. Οποιοσδήποτε διαχειριστής προσπαθεί να επιβάλει επικοινωνία μέσω της ιεραρχίας θα βρεθεί σύντομα να εργάζεται αλλού» υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε τη λογική, όχι τους κανόνες

Η τελευταία συμβουλή του Musk σχετίζεται με τη λογική και τους κανόνες. «Σε γενικές γραμμές, επιλέξτε πάντα την κοινή λογική ως οδηγό σας. Εάν το να ακολουθήσετε έναν "εταιρικό κανόνα" είναι εμφανώς γελοίο για μια συγκεκριμένη κατάσταση, τόσο που θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα σε καρτούν, τότε ο κανόνας θα πρέπει να αλλάξει».

epixeiro.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!