Συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Σαγκάης (SASS)

Συνάντηση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Σαγκάης Shanghai Academy of Social Sciences (SASS) πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Στη συνάντηση εκ μέρος της ξένης αντιπροσωπίας παρέστησαν οι κ. ZHANG Zhaoan Αντιπρόεδρος και Ερευνητής καθηγητής, κ. SHI Liangping πρώην Διευθυντής του Τμήματος Οικονομικών και Ερευνητής καθηγητής, κ. TANG Yunyi Διευθυντής Επικοινωνιών Ερευνητής καθηγητής, κ. CHEN Jianxun Αναπληρωτής Καθηγητής Ερευνών, Ινστιτούτο Εθνικής Οικονομίας. Από το πανεπιστήμιο Πειραιώς συμμετείχαν ο Πρύτανης Άγγελος Κότιος και οι Αντιπρυτάνεις Παντελής Παντελίδης και Γρηγόρης Χονδροκούκης. Επίσης οι Αν. Καθηγήτρια Μαρία Μποϊλέ, ο Επ. Καθηγητής Σπύρος Ρουκανάς και η Δρ. Χριστίνα Κοντογουλίδου.

Ο Πρύτανης Άγγελος Κότιος επεσήμανε ότι το πανεπιστήμιο Πειραιώς επιδιώκει να είναι ένα Ίδρυμα διεθνούς κύρους στο σύγχρονο Ακαδημαϊκό χάρτη, να αναγνωρίζεται για την αριστεία στην εκπαίδευση και την έρευνα, για την παραγωγή και διάδοση γνώσης αιχμής και για τον ρόλο του στη διαμόρφωση αξιών και στην αντιμετώπιση σύγχρονων επιστημονικών, κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο το μνημόνιο συνεργασίας σημαίνει την περαιτέρω ενδυνάμωση της διεθνοποίησης και της εξωστρέφειας ταυτόχρονα με την επέκταση των στρατηγικών συνεργασιών.

Η Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Σαγκάης ιδρύθηκε το 1958 και είναι το παλαιότερο ίδρυμα της Κίνας για τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις κοινωνικές επιστήμες. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ίδρυμα της χώρας, μετά την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS) στο Πεκίνο. Εκτός από τα κονδύλια της δημοτικής κυβέρνησης της Σαγκάης, η ακαδημία αντλεί οικονομική υποστήριξη από μη κυβερνητικές πηγές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το SASS διαθέτει 17 ινστιτούτα και 27 διεπιστημονικά κέντρα που διεξάγουν θεωρητική έρευνα και εφαρμοσμένες σπουδές στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Επίσης έχει συνάψει πάνω από 60 συνεργασίες με διεθνείς εταίρους. Κάθε χρόνο φιλοξενεί πάνω από 1.000 ξένους επισκέπτες και εκατοντάδες διεθνείς διασκέψεις, διαλέξεις και σεμινάρια, όπως εκπροσωπείται από το διετές Παγκόσμιο Φόρουμ για τις Μελέτες της Κίνας. Στο προσωπικό του υπάρχουν 123 ερευνητές, 181 συνεργάτες ερευνητές και περισσότεροι από 30 επίτιμοι και διακεκριμένοι καθηγητές, όπως ο Lawrence Robert Klein και ο Douglass C. North.


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!