Ηρθε η ώρα της ψηφιοποίησης στο real estate

Τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης όπως το ΒΙΜ (η πλατφόρμα πληροφοριών των κτιρίων), οι «έξυπνες» οικιακές συσκευές και οι εφαρμογές στα κινητά καθιστούν αργά αλλά σταθερά τον κανόνα στον κλάδο των ακινήτων, την ώρα που οι εταιρείες του χώρου ανταγωνίζονται με «φόντο» την καινοτομία σε μια προσπάθεια να ξεχωρίσουν.

Αυτά ήταν τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης Expo Real που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Μόναχο. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των πάνελ που έλαβαν χώρα στην έκθεση οι μεγάλοι παίχτες έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν μια πιο κεντρική προσέγγιση στην ψηφιοποίηση η οποία υποστηρίζει την καινοτομία και υπόσχεται πολλαπλά οφέλη σε όλους.

Σε ένα από τα κεντρικά πάνελ του φόρουμ για την καινοτομία «ισχυρές» προσωπικότητες όπως ο Thomas Herr, επικεφαλής της ψηφιακής καινοτομίας στην περιοχή ΕΜΕΑ για την CBRE, ο Jorn Stobbe, Δ/νων Σύμβουλος της Union Investment Real Estate, o Martin Eberhardt, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Corpus Sireo Real Estate, και η Ewelina Kaluzna, Διευθύντρια του leasing και επικεφαλής του management της Skanska Poland επεσήμαναν την επιτακτική ανάγκη θέσπισης προτύπων ψηφιοποίησης στον κλάδο.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι νεοφυής εταιρίες τεχνολογίας θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην ψηφιοποίηση των εταιρειών. Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι οι περισσότερες έχουν εσωτερικά τμήματα που είναι επικεντρωμένα σ αυτήν την διαδικασία, ενώ άλλες αποφάσισαν να αναθέσουν την… «δουλειά» σε εξωτερικούς συνεργάτες για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

ered.gr