Πώς να επιλέξετε το καλύτερο χρώμα για ένα εστιατόριο

Τα χρώματα έχουν σημασία όταν πρόκειται για σχέδια εστιατορίων; Μήπως ορισμένα χρώματα κάνουν πραγματικά τους ανθρώπους να πεινούν ή να κάνουν το αντίθετο και να περιορίζουν τις ορέξεις; Τα στοιχεία λένε ναι, τα χρώματα επηρεάζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι τρώνε (ή δεν τρώνε). Εξαιτίας αυτού, η επιλογή των σωστών χρωμάτων για ένα νέο εστιατόριο είναι σημαντική, ειδικά όταν θεωρείται ότι τα χρώματα που χρησιμοποιούνται σε ένα εστιατόριο αποτελούν επέκταση της μάρκας ενός εστιατορίου. Ποια χρώματα είναι τα καλύτερα για τα εστιατόρια και ποια αυτά τα οποία πρέπει να αποφεύγονται;

Τα καλύτερα χρώματα εστιατορίων

Τα ζεστά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των κόκκινων, των κίτρινων και των πορτοκαλί, έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αύξηση της όρεξης ενός ατόμου. Το κόκκινο είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη δημιουργία ενός πλούσιου και πολυτελούς περιβάλλοντος για δείπνο και για την αύξηση της. Αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι δεν είναι όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί ή του κίτρινου το ίδιο.

Το πράσινο είναι ένα άλλο δημοφιλές χρώμα για τα εστιατόρια. Όπως και με τα ζεστά χρώματα, οι σκούρες αποχρώσεις του πράσινου είναι οι καλύτερες. Σε ένα εστιατόριο, οι πράσινοι τοίχοι και οι άξονες υποδηλώνουν την υγεία και τη φύση και μπορούν να μεταδώσουν την αντίληψη ότι το μενού του είναι υγιέστερο από τους ανταγωνιστές του. Οι πράσινες αποχρώσεις δείχνουν επίσης την αειφορία – η οποία είναι από τις πιο καυτές τάσεις των εστιατορίων προς το παρόν.


Τα χειρότερα χρώματα εστιατορίων

Μαζί με το φωτεινό κίτρινο, άλλα χρώματα που δεν λειτουργούν καλά για τα εστιατόρια είναι το μπλε και το μοβ. Το μπλε είναι στην πραγματικότητα το πιο αρεστό χρώμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και προωθεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα, αλλά δεν μεταφράζεται καλά στις περισσότερες ιδέες που αντιπροσωπεύουν τα εστιατόρια. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά φυσικά μπλε τρόφιμα. Τα περισσότερα μπλε τρόφιμα είναι παιδικά τρόφιμα που έχουν τεχνητές χρωστικές ουσίες.

Ουδέτερα χρώματα

Μαύρο, λευκό, μπεζ, γκρι και καφέ είναι όλα άριστα χρώματα για να ενσωματωθούν στο ντεκόρ ενός εστιατορίου. Προσφέρουν ένα τέλειο υπόβαθρο που σας επιτρέπει να ξεχωρίζετε. Μαύρο και σκούρο καφέ, όταν χρησιμοποιούνται ως έμφαση, υποδηλώνουν την πολυπλοκότητα, καθιστώντας τα ιδανικό για ένα καλό εστιατόριο. Το λευκό υποδηλώνει καθαριότητα και ομοιομορφία. Όταν συνδυάζεται με ένα φωτεινό χρώμα τόνου Είναι ιδανικό για εστιατόρια με γρήγορη εξυπηρέτηση.



της Βασιλικής Πούλου
hoteldesign.gr