Στρατηγική συνεργασία για Tesco και Carrefour

Η Tesco ξεκινά μεγάλη στρατηγική συνεργασία με την Carrefour, η οποία θα καλύψει τη σχέση των retailers με τους προμηθευτές και την κοινή αγορά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και αγαθών που δεν προορίζονται για μεταπώληση.

Τη συγκεκριμένη συμφωνία καλύπτει ένα λειτουργικό πλαίσιο τριών χρόνων. Οι εταιρείες υποστήριξαν πως το deal θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν την ποιότητα και τις διαθέσιμες επιλογές προϊόντων, που θα προσφέρονται σε "ακόμα χαμηλότερες τιμές".Η κάθε μια από τις δυο συνεργάτιδες θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τους προμηθευτές της σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

"Με τη συνεργασία αυτή, θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας, βελτιώνοντας την αξία, την ποιότητα και τις επιλογές" τόνισε group CEO της Tesco, Dave Lewis, ενώ ο ομόλογός του στην Carrefour, Alexandre Bompard ανέφερε πως: "Η συμφωνία μας επιτρέπει να αναπτύξουμε περισσότερο τα brands μας προς όφελος των καταναλωτών". Η συνεργασία αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Η Tesco, το μεγαλύτερο βρετανικό σούπερ μάρκετ, έχει πωλήσεις ύψους 67,2 δισ. δολαρίων. Η Carrefour, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής της Ευρώπης, έχει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της (102,5 δισ. δολάρια) στην Ευρώπη, ενώ η Βραζιλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερή της αγορά μετά τη Γαλλία. Το deal εξαιρεί την Κίνα και την Πολωνία.


businessnews.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα