ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: Διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης –Συνέπεια και επένδυση σε ανθρώπους

Ήθος, αριστεία, αξιοκρατία, ευ αγωνίζεσθαι μαζί με… όνειρα και ελπίδα.

Είναι εκείνες οι βασικές έννοιες που εδώ και πολλά χρόνια ονειρεύτηκε η εταιρεία και το . Είναι, καλύτερα, η συνειδητή της επιλογή να στέκεται δίπλα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα ονειρεύονται να δημιουργήσουν. Δίπλα σε εκείνους που θέλουν να πλάσουν την Ελλάδα του αύριο. Εκεί, προσφέρεται απλόχερα η έμπρακτη αλληλεγγύη της.

Αξίζει να σημειωθεί, πως με συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο, κοινωνική δραστηριότητα, έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, μηδενικό δανεισμό και αυξανόμενο ανθρώπινο δυναμικό, η διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια αγορά, στην κατηγορία του εμφιαλωμένου νερού, ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στη διεθνή. Τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα είναι μέρος της εταιρικής φιλοσοφίας της, που έχει ως βασικό της πρωταρχικό μέλημα, τη δημιουργία αξίας για την κοινωνία μας, είτε αυτό είναι οι καταναλωτές, οι προμηθευτές, οι επιχειρηματικοί εταίροι είτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Ειδικότερα, σε μια δύσκολη χρονιά, όπως ήταν η περυσινή η κατάφερε να παρουσιάσει εντυπωσιακή αύξηση 11,2% σε ποσοστό και 4,9 εκατ. ευρώ σε αξία, από την μόλις προηγούμενη χρονιά, ενώ τα έσοδά της ανήλθαν σε 48,4 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία το τελευταίο 5μηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018 ενίσχυσε σημαντικά τις πωλήσεις της 2018 με μερίδιο αγοράς 23,1 σε όγκο ως αποτέλεσμα της σταθερής εμπορικής στρατηγικής που ακολουθεί, των προωθητικών ενεργειών καθώς και σημαντικών συνεργασιών που επετεύχθησαν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Επιπροσθέτως, αξιοποίησε αποτελεσματικά την υλοποίηση των νέων επενδύσεων ενώ σημείωσε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 8,2 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 6,2 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, αυξημένα κατά 30% σε ποσοστό και 2 εκατ. ευρώ σε αξία, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ακόμη, σε αυτόν τον άξονα αισιοδοξίας, επιμονής και απτών αποτελεσμάτων η διοίκηση της προβλέπει για το 2018 διψήφια ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της κατά 15%, με βάση νέες συνεργασίες που έχουν επιτευχθεί τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Επιπλέον, έχει κάθε λόγο να χαμογελά για τη στρατηγική επιλογή της να είναι πλήρως εναρμονισμένη και πάντα δίπλα σε εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη, η οποία ταυτόχρονα αναδεικνύει την υψηλή κοινωνική της υπευθυνότητα. Πήρε μια απόφαση και στη συνέχεια την είδε να παίρνει σάρκα και οστά, να αναπτύσσεται, να εξελίσσεται διαρκώς και με όχημα το έχει πλέον να επιδείξει ένα πλούσιο, ουσιαστικό και αξιοζήλευτο έργο το οποίο… συνεχίζεται.

Μια αναδρομή μόνο στην καμπάνια με την Action Aid για την παροχή πόσιμου νερού σε 40.000 ανθρώπους που δεν είχαν πρόσβαση μέχρι τότε αποτυπώνει ακριβώς την σημαντικότητα του έργου της.

Το αύριο, σαν το νερό…

Έτσι, το , δεν θα μπορούσε να μην αφιερώσει τη νέα καμπάνια του σε καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που έχουν πίστη και ελπίδα για το αύριο. «Το αύριο είναι σαν το νερό, δεν έχει σχήμα, εσύ του το δίνεις».

Σε εκείνους τους ανθρώπους που πορεύονται με όνειρα και ελπίδα. Με βασικές έννοιες, «όπλο» στην φαρέτρα τους, αυτές του ευ αγωνίζεσθαι, της αξιοκρατίας αλλά και της αριστείας. Ιστορίες που το δίδαγμά τους πείθει κάθε νέο να μην τα παρατά ποτέ και να αγωνίζεται για όσα πιστεύει. Για να δώσει το δικό του σχήμα στο αύριο.

«Ύπνος από νωρίς, σκληρή προπόνηση για το αύριο»

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας 18 ετών, επικεφαλής Εθνικής Ομάδας Tennis Νέων Ανδρών. Σκληρή προπόνηση και ύπνος από νωρίς προκειμένου να είναι την επόμενη ημέρα ξεκούραστος για την επανάληψη.

«Η καινοτομία θέλει δημιουργία και όραμα»

Ο Χάρης Ιωάννου 22 ετών, Μηχανικός Υπολογιστών, Εφευρέτης και νεότερος Έλληνας βραβευμένος επιστήμονας. Χρειάζεται να εργαστεί ακόμη και χωρίς ύπνο, μας εκμυστηρεύεται. «Η καινοτομία θέλει δημιουργία και όραμα», μαρτυρά ο ίδιος.

«Πιάνο μαθήματα και πάλι πιάνο, το αύριό μου έχει τρελό ρυθμό»

ο Στέλιος Κερασίδης 5,5 ετών, με 3 παγκόσμια και 2 πανελλήνια βραβεία σε πιανιστικούς διαγωνισμούς σε τόσο μικρή ηλικία. Ο ίδιος αναγνωρίζει το πιεσμένο του πρόγραμμα, καθώς όπως αναφέρει το καθημερινό του δρομολόγιο έχει: «Πιάνο, μαθήματα και πάλι πιάνο. Το αύριό μου έχει τρελό ρυθμό».

Η γλυκιά Γλυκερία του… Ημιμαραθωνίου

Την γνωρίσαμε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας όπου κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες. Η Γλυκερία Σκάρκου 12 ετών, κατέκτησε την 3η θέση στον αγώνα των 5 χλμ. Μετά το σχολείο, τρέχει...

Η «αγκαλιά» για... την κορυφή

Αυτές τις ιστορίες, καθημερινών ανθρώπων της διπλανής πόρτας, αγκαλιάζει το , αναγνωρίζοντας στην προσπάθεια τους την Ελλάδα που θα μας κάνει υπερήφανους. Εδώ παρεμβαίνει προκειμένου να τους προσδώσει τα απαραίτητα ετούτα εφόδια για να φθάσουν στον στόχο. Την κορυφή.

Και πίσω από το , μια εταιρεία που βρίσκεται δίπλα σε εκείνους που δεν παραιτούνται και πιστεύουν στο καλό που έχουν μέσα τους. Κοντά σε εκείνους που θέλουν να χτίσουν το αύριο. Μαζί με εκείνους που ελπίζουν γι' αυτό.

Άλλωστε, η ελπίδα είναι πολύ καλό πράγμα, ίσως το καλύτερο. Και κανένα καλό πράγμα δεν πεθαίνει ποτέ...




kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα