Μετρό Θεσσαλονίκης: Η επέκταση της Καλαμαριάς συναντά τη βασική γραμμή (video)

Στο σταθμό της «25ης Μαρτίου» η γραμμή της Καλαμαριάς συναντά τη βασική γραμμή της Θεσσαλονίκης και πρόκειται για έναν κομβικό σταθμό του έργου. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον εργοτάξιο καθώς υπάρχουν τέσσερις σήραγγες, δύο της γραμμής της Καλαμαριάς και δύο της Νέας Ελβετίας. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο σταθμός βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης καθώς εδώ κουμπώνουν οι δύο γραμμές του Μετρό.

Οι επισκέπτες είχαν χτες την ευκαιρία να δουν από κοντά σήμερα τον μετροπόντικα «Έλλη» που έχει φτάσει ήδη στο σταθμό καθώς και μια έκθεση φωτογραφίας με αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

«Ο κόσμος πρέπει να δει με τα δικά του μάτια την πρόοδο των έργων. Ο κόσμος πρέπει να δει με τα δικά του μάτια ότι από το 2016 και μετά γίνεται μια πολύ σοβαρή και τίμια προσπάθεια να προχωρήσει το έργο. Ο κσόμος πρέπει να πιστέψει ότι δεν είναι ανέκδοτο. Το μετρό είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος το έργο κοιτάει πλέον μπροστά με δεδομένη την πρόοδο των έργων και ορίζοντα ολοκλήρωσης τη βασικής γραμμής το 2020 και το 2021 της Καλαμαριάς. Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο το Μετρό «βλέπει» πλέον την επόμενη μέρα για τις επεκτάσεις προς τα δυτικά και τη σύνδεση της Καλαμαριάς με τη Μίκρα και το αεροδρόμιο.

Δείτε παρακάτω σχετικά videos και φωτογραφίες:


Πηγή: thestival.gr, ert.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα