RG Challenge18: Οι ελληνικές startups δίνουν ραντεβού στο Λονδίνο

Η φετινή διοργάνωση του Reload Greece δίνει τη δυνατότητα για μια μοναδική εμπειρία γνώσεων και επαφής με κορυφαίους παράγοντες της αγοράς.

Για μια ακόμη χρονιά το Reload Greece δείχνει στην πράξη τη στήριξη των ελληνικών startups με το πρόγραμμα επιτάχυνσης (accelerator) RG Challenge18 διοργανώνεται στο Λονδίνο από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου.

Αυτή τη χρονιά, ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το RG έλαβε αιτήσεις από όλο τον κόσμο (Γερμανία, Ελλάδα, Ρωσία, Ινδία και ΗΠΑ) από startups με συναρπαστικές ιδέες οι οποίες μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Πολλές από τις αιτήσεις που έφτασαν στα γραφεία του Reload Greece στο Λονδίνο ήρθαν από startups που δραστηριοποιούνται σε τομείς υψηλής ανάπτυξης, όπως η τεχνολογία, ο σχεδιασμός μόδας, ο τουρισμός, το fintech, η λιανική πώληση, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και η αλυσίδα συστοιχιών (blockchain).

Τα κριτήρια επιλογής έλαβαν υπόψη την ιδέα, την ιδρυτική ομάδα κάθε εταιρείας και το θετικό αντίκτυπο που κάθε εταιρεία μπορεί να έχει στην Ελλάδα.

Οι 15 συμμετέχουσες ομάδες που επελέγησαν προέρχονται από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, της ιατρικής, του blockchain, των επιχειρήσεων με κοινωνικό αντίκτυπο και του τομέα της πράσινης τεχνολογίας. Όλες οι παραπάνω εταιρείες έχουν μεγάλη δυνατότητα να έχουν μια θετική κοινωνικο-οικονομική επιρροή στην Ελλάδα.

Για να συνεχιστεί η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου, το Reload Greece συνεχίζει τη συνεργασία του με πρωταγωνιστές της Ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής.

Τρεις από τις συμμετέχουσες ομάδες προέρχονται από τους επιταχυντές Be finnovative και Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και Egg της Eurobank. Οι συμμετέχουσες εταιρείες από την Ελλάδα, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά και την επενδυτική κοινότητα της Μεγάλης Βρετανίας, θα εκπαιδευτούν στη δημιουργία αειφόρων επιχειρηματικών μοντέλων και θα προετοιμαστούν ώστε να παρουσιάσουν (pitch) τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε μελλοντικούς επενδυτές και να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους.

Οι 15 συμμετέχουσες ομάδες θα συνεργαστούν με πάνω από 40 μέντορες διεθνούς φήμης και ειδικούς από διάφορους τομείς, πάνω στην εξέλιξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων και προτάσεων.

Οι κορυφαίοι αυτοί μέντορες του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου (προέρχονται από εταιρείες και ιδρύματα όπως η IBM, η Unilever, η PwC, η Credit Suisse και το London Business School), στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το Reload Greece, θα βοηθήσουν τις ομάδες να βελτιστοποιήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο καθώς και τη χρηματοοικονομική και γενικότερη στρατηγική τους και παράλληλα θα τους διδάξουν τεχνικές αποτελεσματικής παρουσίασης των ιδεών τους (pitch).

Κάθε startup που θα συμμετάσχει στο RG Challenge18 θα έχει επίσης τη δυνατότητας μιας «πρόσωπο με πρόσωπο» συνάντησης με δυνητικούς επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το εγχείρημά τους.

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του τελικού στάδιου της διοργάνωσης (Dragon’s Den final pitch event), οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους στους κριτές στον 32ο όροφο του εντυπωσιακού CCT venues, στο Canary Wharf του Λονδίνου. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στους νικητές από τους τρεις κριτές-επενδυτές: Paul Rous, Venture Manager στην Imperial Innovation και Venture Partner στην Blackfinch Ventures, Βασιλική Πέτρου, Executive Vice President στη Unilever Prestige και Mark Hutchinson, Global Client Service partner στην Ernst & Young.

Ο Μιχάλης Σωτηράκος, διευθυντής προγράμματος στο RG Challenge18, ανέφερε σχετικά: «Η φετινή διοργάνωση μοιάζει ότι θα είναι και η καλύτερη. Υπάρχει ένας διάχυτος ενθουσιασμός. Θα εργαστούμε ακατάπαυστα με τους 15 φιναλίστ για να τους ‘εκτοξεύσουμε’ προς την επιτυχία και να αντιστρέψουμε το brain drain δημιουργώντας ισχυρούς και μακροχρόνιους δεσμούς μεταξύ του Βρετανικού και του Ελληνικού οικοσυστήματος.»

fortunegreece.com

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα