Στρατηγική συνεργασία Eurobank - Eurolife ERB

Την ενίσχυση της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν η Eurobank και η Eurolife ERB, προωθώντας ασφαλιστικά προϊόντα σε ιδιαίτερα προσιτό κόστος στην ευρεία πελατειακή βάση της τράπεζας. Εκτός από τον τομέα της αποταμίευσης και της σύνταξης, στην αιχμή της στρατηγικής αυτής συνεργασίας είναι και η υγεία με τη διάθεση, μέσα από το τραπεζικό δίκτυο, ειδικά σχεδιασμένων προϊόντων, που προσφέρουν σε μία 4μελή οικογένεια πλήρη ιατρική κάλυψη με το ίδιο κόστος που τα παραδοσιακά προγράμματα υγείας παρείχαν σε έναν ενήλικα.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική αυτή, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας αναφέρθηκε στην ισχυρή σχέση που συνδέει την τράπεζα με την Eurolife ERΒ, σημειώνοντας ότι μέσα από το δίκτυο της Eurobank έχουν ασφαλιστεί στη Eurolife περισσότεροι από 121.500 πελάτες για σύνταξη και αποταμίευση, ενώ 307.000 πελάτες της Eurobank έχουν τουλάχιστον ένα προϊόν της Eurolife ERB. Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERΒ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, το 60% των ασφαλιστικών εργασιών της εταιρείας προέρχεται από το τραπεζικό δίκτυο, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των εργασιών αυτών σε επίπεδο εσόδων από προμήθειες για την τράπεζα.

Σήμερα το 4% - 5% των προμηθειών της τράπεζας προέρχεται από τις τραπεζοασφάλειες και στόχος είναι το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί την προσεχή τριετία. Όπως υπογράμμισε ο κ. Καραβίας, «η Eurobank υπήρξε πρωτοπόρος στο bancassurance στην Ελλάδα και για εμάς αποτελεί βασική δραστηριότητα, καθώς εντάσσεται στο σύνολο των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρουμε σε ιδιώτες πελάτες, στις οικογένειες τους, στο πλαίσιο του personal ή private banking». Είναι χαρακτηριστικό ότι «η παραγωγή του δικτύου μας είναι τέτοια που, εάν την εντάσσαμε αυτοτελώς σε μια κατάταξη, θα αντιστοιχούσε στην 3η θέση στις ασφάλειες ζωής και στην 4η στο σύνολο των ασφαλιστικών κλάδων», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.



Ο κ. Σαρρηγεωργίου επεσήμανε ότι «η ασφάλεια αποτελεί σήμερα πρώτη ανάγκη κυρίως για τον οικονομικά αδύναμο». Η σπουδαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης μέσω των προγραμμάτων που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, αποτυπώνεται στα στοιχεία που δείχνουν ότι, λόγω και της μείωσης της κρατικής δαπάνης, τα νοικοκυριά επωμίζονται σημαντικό κόστος για την κάλυψη των εξόδων υγείας, καθώς δαπανούν περί τα 5 δισ. ευρώ τον χρόνο (στοιχεία 2016) από την τσέπη τους. Την ίδια στιγμή και παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με μελέτη της MRB η πιθανότερη ασφάλιση που θα αγόραζε ένα νοικοκυριό είναι η νοσοκομειακή κάλυψη, η δαπάνη για ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα μόλις που ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ. Αιτία είναι η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, που δεν επιτρέπει τον προγραμματισμό για μεγάλη μερίδα τους, η οποία ωστόσο δεν αποφεύγει την επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού στην περίπτωση μιας ασθένειας, αφού το κόστος για μια μέση νοσηλεία διαμορφώνεται στα 3.000 ευρώ. Λειτουργώντας συμπληρωματικά στον δημόσιο πυλώνα υγείας, Eurobank και Eurolife επεκτείνουν τη σειρά ασφαλιστικών προγραμμάτων «Εξασφαλίζω» με το νοσοκομειακό πρόγραμμα «Εξασφαλίζω πρόληψη και περίθαλψη» και σε συνεργασία με τον όμιλο της Ευρωκλινικής προσφέρουν ολοκληρωμένη νοσοκομειακή και εξω-νοσοκομειακή κάλυψη για μία τετραμελή οικογένεια με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, που ξεκινά από 95 ευρώ τον μήνα.

«Walk to Win»

Tο πρώτο ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας στην Ελλάδα που δίνει στον ασφαλισμένο τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος ασφάλισης της υγείας του όσο περισσότερο περπατάει, λανσάρει η Eurolife ERB. Κατεβάζοντας το app «Walk to Win» μπορεί κάποιος να παρακολουθεί τα βήματα που κάνει κάθε μέρα. Στόχος του είναι να πετύχει 8.000 βήματα την ημέρα ή 240.000 βήματα κάθε μήνα. Αν πετύχει τον μηνιαίο στόχο 10 από τους 12 μήνες του ασφαλιστικού έτους, η Eurolife επιστρέφει 25 ευρώ.


kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα