Τι σημαίνει να είσαι Entrepreneur;

του Στάθη Κετιτζιάν

10 πετυχημένοι Έλληνες startuppers απαντούν τι σημαίνει για αυτούς το να είναι κάποιος Entrepreneur!

Άννα Κασιμάτη – Συνιδρυτής της isMOOD

Entrepreneur είναι ένας άνθρωπος με όραμα, έντονη επιθυμία να καινοτομεί, να εντοπίζει προβλήματα και να τα μετατρέπει σε ευκαιρίες. Ένας νέος επιχειρηματίας, είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να κάνει το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο να πιστέψει σε αυτόν: αρχικά να προσεγγίσει συνεργάτες και να χτίσει μια δυνατή ομάδα και στη συνέχεια να πείσει τους πελάτες ή/και τους επενδυτές να εμπιστευτούν την ομάδα αυτή και το προϊόν.

Entranet - Λευτέρης Παπαγεωργίου CEO

Νομίζω ότι επιχειρείς όταν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

Όταν η ανάγκη για δημιουργία είναι τόσο δυνατή που δεν σε καλύπτουν ψυχικά τα χόμπυ, η βόλτα στο βουνό, η ανάγνωση ενός βιβλίου, ο ελεύθερος χρόνος. Ούτως ή άλλως, για να είναι επιτυχημένη η προσπάθεια που κάνεις, πρέπει να σου αρέσει πάρα πολύ αυτό που αποφάσισες να ξεκινήσεις γιατί θα αφιερώσεις όλο σου το χρόνο σε αυτό. Εάν η καθημερινότητα μέσα από το επιχειρείν σε καλύπτει και σε κάνει χαρούμενο, πέτυχες τη μαγική συνταγή για μια ευτυχισμένη ζωή.

FixGuard Διονύσης & Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, ιδρυτές.

Σημαίνει να μπορείς να μετατρέπεις μια καινούρια ιδέα σε πραγματικότητα, να μπορείς να εμπνεύσεις τους συνεργάτες και τους γύρω σου προς ένα κοινό σκοπό καθώς και να κάνεις καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων που θα χρησιμοποιήσουν το προϊόν σου.

Άννα Χλιούρα, Co-Founder & Marketing Manager της Elektronio.

Entrepreneur για εμάς σημαίνει κάποιος που έχει αυθεντικό όραμα για το εγχείρημα του, έχει μακρόπνοο πλάνο, καινοτόμο πνεύμα, διάθεση να βρίσκει συνεχώς λύσεις, να παίρνει άμεσα αποφάσεις, να μην τα παρατάει εύκολα και να μη φοβάται να παίρνει ρίσκο.

Μάνος Μοσχούς, co-founder AbZorba Games.

Entrepreneur σημαίνει να δημιουργείς κάτι καινοτόμο ή να αντιμετωπίζεις ένα υπαρκτό πρόβλημα με μια καινοτόμο λύση, την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος και να δημιουργείς αξία πραγματικά από το μηδέν. Επίσης, σημαίνει άπειρες όλες σκληρής ομαδικής δουλειάς!

Ειρήνη Αναστασιάδου – Co-Founder & Managing Director στην Keeppet

Η επιχειρηματικότητα είναι στάση ζωής και αφορά τόσο το ρίσκο που είναι κανείς διατεθειμένος να αναλάβει όσο και την επιθυμία του να ορίζει ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό τον χρόνο του, το επαγγελματικό του αντικείμενο, το μέλλον του. Για μένα είναι συνυφασμένη με την έκφραση, τη δημιουργικότητα, την ανεξαρτησία και την αυτοεκπλήρωση.

QBRIQ - Γιώργος Αβέρης (CTO) και Νικόλαος Μυλωνάς (CMO)

Το να μην έχεις μόνο οικονομικά κίνητρα. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που πετυχαίνουν περισσότερο είναι αυτά που βελτιώνουν ή διευκολύνουν τομείς της καθημερινής μας ζωής και της κοινωνίας. Αντίστοιχα, οι πιο επιτυχημένοι entrepreneurs είναι αυτοί που επιθυμούν να βελτιώνουν τον κόσμο γύρω τους.

Βασιλική Ντάμπαση, συνιδρύτρια και CEO της Tesibit

O entrepreneur είναι αυτός που μέσα από τις δεξιότητες και το πάθος του, δημιουργεί μια επιχείρηση και είναι πρόθυμος να αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την επιτυχία ή την αποτυχία της.

Cube RM - Κώστας Οικονομόπουλος, Co-Founder & CEO

Να κάνεις πράξη τα όνειρά σου για κάτι νέο και δημιουργικό λαμβάνοντας έξυπνα ρίσκα και ισορροπώντας αρμονικά ανάμεσα σε αντίρροπες δυνάμεις στην αγορά και την εταιρία.

Τζέλλος Παναγιώτης - Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Conferience

Entrepreneur σημαίνει ζωή, δημιουργία αξίας, επίλυση προβλημάτων, δημιουργική σκέψη, ευχαρίστηση εργασίας.


epixeiro.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα