Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Την παραίτηση τους από την διοίκηση της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσαν οι Αναστάσιος Καλλιτσάντσης πρόεδρος του ΔΣ και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, ενώ παραμένουν ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Τις αρμοδιότητες του προέδρου αναλαμβάνει ο τωρινός αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρης Κούτρας.

Παράλληλα, ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης παραιτήθηκε και από την θέση του Προέδρου και διευθύνοντος Σύμβουλου της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ η οποία βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης παραμένοντας και εκεί ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ οι οποιες αλλάγές στη σύνθεσή του θα ανακοινωθούν, μετά την προγραμματισμένη για τις 18 Ιουνίου 2018 σύγκληση του.

Οι δύο μεγαλομέτοχοι του ομίλου κατέθεσαν επιπλέον επισήμως αίτημα για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. κατά την επικείμενη Τακτική Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουνίου 2018 προτείνοντας την τοποθέτηση νέων μελών μεταξύ των οποίων του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου και του Πρόεδρου του ΔΣ της HCL, θυγατρικής των Bain Capital Credit και Davidson & Kempner και Ειδικός Συμβουλος της Bain για επενδύσεις στην Ελλάδα Ιορδάνη Αϊβάζη.

Τα νέα μέλη που προτείνονται για τις θέσεις του ΔΣ της εταιρείας είναι:
1. Γεώργιος Προβόπουλος Πρόεδρος της Eurobank Bulgaria AD και Αντιπρόεδρος της Eurobank Private
Bank Luxembourg SA.
2. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης
3. Δημήτριος Καλλιτσάντσης
4. Ιορδάνης Αϊβάζης Πρόεδρος του ΔΣ της HCL, θυγατρικής των Bain Capital Credit και Davidson & Kempner και Ειδικός Συμβουλος της Bain για επενδύσεις στην Ελλάδα
5. Παναγιώτης Δουμάνογλου τραπεζικό στέλεχος σε επενδυτικές τράπεζες του εσωτερικού (Alpha Finance, ETEΒA, IBG)
6. Μιχαήλ Κατούνας Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της QInvest LLC, με
έδρα στο Κατάρ.
7. Αλέξιος Κομνηνός Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ
8. Δέσποινα – Μαγδαληνή Μαρκάκη διευθύντρια στον όμιλο εταιρειών Gategroup, υπεύθυνη για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ομίλου σε 60 χώρες.
9. Ελένη Παπακωνσταντίνου» δικηγόρος, εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας
Παπακωνσταντίνου.


ered.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα