Γιατί το λόμπι του ξενοδοχείου είναι το τέλειο αντίδοτο στην Airbnb;

Οι έμπειροι παρατηρητές του χώρου της φιλοξενίας έχουν αποκτήσει εμμονή με την Airbnb, αλλά και κάθε επιχειρηματική της κίνηση. Τα τμήματα στρατηγικής των παραδοσιακών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων εργάζονται συνεχώς, ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια διαφορετική αξία για τους επισκέπτες και να διαφοροποιηθούν θετικά από την Airbnb, ώστε να κερδίσουν πίσω όλους εκείνους τους επισκέπτες, που έχασαν λόγω της τελευταίας.

Σύμφωνα, όμως, με το skift.com τα ξενοδοχεία έχουν μια πολύ απλή και ενδιαφέρουσα απάντηση μπροστά στα μάτια τους, ώστε να ανταγωνιστούν την πλατφόρμα αυτή, και έχει μεγάλη σημασία στη συνολική αυτή προσπάθεια. Ποια είναι αυτή η απάντηση;

Το λόμπι του ξενοδοχείου, φυσικά, αρκεί να σχεδιάζεται και να δημιουργείται με τον σωστό τρόπο. Το λόμπι, λοιπόν, είναι αυτό που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες και να τους εντυπωσιάσει κάνοντάς τους να θέλουν να μείνουν στο ξενοδοχείο περισσότερο έναντι ενός δωματίου μέσω της Airbnb.

Από την άλλη το Airbnb μπορεί να απομονώνει τους ενοίκους, ενώ αντίθετα το λόμπι του ξενοδοχείου λειτουργεί ως ένα πολύ φιλόξενο καλωσόρισμα, αλλά και κεντρικό χώρο μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας. Σε αυτόν τον χώρο, ακόμη και αν ο ταξιδιώτης έχει ξεκινήσει μόνος, εν τέλει εδώ κοινωνικοποιείται και μπλέκεται ανάμεσα σε άλλους ταξιδιώτες.

Ένα εξαιρετικό λόμπι ενός ξενοδοχείου λειτουργεί με τη λογική ενός κοραλλιογενούς ύφαλου, στον οποίο ανανεώνεται κάθε μέρα και κάθε η στιγμή η κίνηση των ψαριών κλπ. Υπάρχει, λοιπόν, κάτι το μαγικό σε αυτή τη συναναστροφή με τους άλλους ανθρώπους, είναι συναρπαστική η κοινωνικοποίηση σε μια κοινωνία η οποία δυστυχώς γίνεται όλο και πιο αδιάφορη και απόμακρη.

Κάνοντας, με λίγα λόγια, αυτόν τον χώρο του ξενοδοχείου όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικό, δημιουργεί πολλούς λόγους στους επισκέπτες, για να παρατείνουν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα μυστικά και τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν το τέλειο αντίδοτο στην Airbnb:

1. Πολλαπλή χρήση και προσαρμοστικότητα μέσα στην ημέρα:

Αν και αυτός ο χώρος μπορεί να μην ταιριάζει στον χαρακτήρα κάθε επισκέπτη,το λόμπι έχει τη δυνατότητα να αλλάζει “μορφή και λειτουργία” μέσα στην ημέρα, και από μια αίθουσα ανάγνωσης το πρωί, μπορεί να μεταβληθεί σε έναν πιο ζωντανό χώρος, είτε για εργασία, είτε ακόμη για διασκέδαση. Αυτή η αλλαγή δίνει μια ευχάριστη νότα στη διαμονή κάθε επισκέπτη.

2. Κοινωνικοποίηση:

Το λόμπι είναι ιδανικό για κοινωνικοποίηση, αφού αυτή μπορεί να επιτευχθεί και μέσω του design του χώρου. Αν για παράδειγμα υπάρχουν καθίσματα γύρω από ένα συγκεκριμένο “πάγκο”, που επιβάλλει κατά κάποιο τρόπο πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να καθίσουν κοντά, τότε ο στόχος επιτυγχάνεται, και όλοι οι ταξιδιώτες διευρύνουν τους ορίζοντές τους και δημιουργούν ακόμη και νέους φίλους.

3. Κομψότητα:

Η κομψότητα του λόμπι είναι ικανή να προσελκύσει επισκέπτες, γιατί αποτελεί έμπνευση για αυτούς. Αν, λοιπόν, αυτή διακατέχει όλο τον χώρο, τότε γιατί κάποιος να προτιμήσει την Airbnb και ένα κατάλυμα που στην καλύτερη περίπτωση θα μοιάζει με το σπίτι του, και όχι κάτι το διαφορετικό και ξεχωριστό;

4. Τέλεια εξυπηρέτηση:

Ένα λόμπι θα πρέπει να είναι πάντα στη διάθεση των επισκεπτών του και να τους εξυπηρετεί χωρίς καν να το ζητήσουν. Μικρές λεπτομέρειες, όπως μπουκάλια κρύου νερού, που τοποθετούνται στην είσοδο για να καλωσορίσουν τους νεοαφιχθέντες το πρωί, ή τοπικοί χάρτες, είναι χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν και εκπλήσσουν ευχάριστα τους επισκέπτες.


Πηγές: hotelmag.gr, Travel Agent


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα