Οι καλύτερες οικονομικές συμβουλές του Warren Buffett κυκλοφορούν πλέον online

Υπάρχουν άπειροι άνθρωποι εκεί έξω που θα τρέξουν να σε συμβουλεύσουν τι να κάνεις με τα χρήματά σου. Άλλοι φιλικά, άλλοι χωρίς αίσθηση ευθύνης, άλλοι υστερόβουλα.


Εσύ όμως ποιον να εμπιστευτείς; Χρειάζεσαι κάποιον ο οποίος ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Έναν άνθρωπο που έχει βγάλει λεφτά με τη σέσουλα κι έχει καταφέρει να τα διαχειριστεί.

Ο πολυεκατομμυριούχος ανοίγει τα χαρτιά του

Μέχρι προσφάτος το τι λεγόταν στις συζητήσεις ανάμεσα στον στενό κύκλο της Berkshire Hathaway -της εταιρείας της οποία ηγείται ο Warren Buffett- δεν ήταν γνωστό. Το κρατούσαν οι γνωρίζοντες ως επτασφράγιστο μυστικό.

Τώρα όμως, το αρχείο άνοιξε -μπορείς να το βρεις εδώ- και βγήκαν στην επιφάνεια όλες εκείνες κρυφές πτυχές. Όλες εκείνες οι λεπτομέρειες που έκαναν τον Warren Buffett αυτόν που είναι σήμερα: έναν παντοδύναμο Κροίσο.

Που στηρίχτηκε όμως όλη αυτή η επιτυχημένη του πορεία; Παρακάτω ακολουθούν τρεις πολύ βασικές συντεταγμένες που θα σου έδινε ο πολυεκατομμυριούχος αν του ζητούσες την συμβουλή του σε έναν καφέ.

> «Προτιμούμε να αγοράζουμε ολόκληρες τις επιχειρήσεις... τόσο για λόγους που έχουν να κάνουν με την εφορία, όσο και γιατί το προτιμάμε τελικά, αφού αυτόν είναι ο τρόπος εργασίας που προτιμούμε -αυτό σχετικά με το που είναι καλύτερο να επενδύεις τα λεφτά σου.

> «Έχουμε μια πολύ απλή πολιτική: δεν είναι πυρηνική φυσική, έτσι δεν χρειάζεται να πληρώσουμε 1 εκ. δολάρια σε κάποιον σύμβουλο, όταν μπορούμε να βρούμε τη λύση μόνοι μας σε πέντε λεπτά» -αυτό σχετικά με την χρησιμότητα ή όχι συμβούλων.

> «Διαβάστε τα κεφάλαια 8 έως 20 του The Intelligence Investor του Benjamin Graham, εκεί μέσα υπάρχουν όλες οι σωστές ιδέες για τις επενδύσεις» -αυτό όσον αφορά τα διαβάσματα που μπορείς να κάνεις για να γίνεις κορυφαίος επενδυτής.


Σε κάθε περίπτωση πάντως, τώρα που τα αρχεία του Warren Buffett άνοιξαν και υπάρχουν online, μπορείς να ανατρέξεις να ζητήσεις οικονομικές συμβουλές από κάποιον που πραγματικά ξέρει από λεφτά.
gr.askmen.com


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα