Σε ποιες Ασφαλιστικές είναι καλυμμένο το εργοστάσιο της Sunlight

Στις Ασφαλιστικές εταιρείες ERGO (25%), Ευρώπη (20%), Interamerican (19%), Generali (15%) Eurolife (9%) Interasco (4%), Ευρωπαϊκή Πίστη (4%) & Ορίζων (4%) είναι καλυμμένο το εργοστάσιο της Sunlight, εταιρείας παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών.

του Νίκου Μωράκη

Η πυρκαγιά ξέσπασε την ημέρα της πρωτομαγιάς περίπου στις 12:30 το μεσημέρι στη μονάδα κατασκευής μπαταριών όλων των τύπων καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος και των κεντρικών κτιριακών εγκαταστάσεων της Εταιρείας. Leader της συνασφάλισης είναι η ERGO Ασφαλιστική και το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιλαμβάνει ζημιές σε κτίρια & περιεχόμενο κεφαλαίου 100 εκατ. ευρώ όπως και απώλειας κερδών ύψους 35 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με δηλώσεις από ανώτατες πηγές της Sunlight στο Capital.gr το εργοστάσιο στο Νέο Όλβιο, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών στην Ευρώπη, θα τεθεί εκ νέου σε πλήρη παραγωγική λειτουργία σε διάστημα έξι μηνών.

Στο Νέο Όλβιο, οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Sunlight αποτελούν ένα ξεχωριστό case study της ελληνικής βιομηχανίας με ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά της βιομηχανικής μπαταρίας. Με συνολική έκταση της μονάδας 142.000 τ.μ. και στεγασμένους χώρους που ξεπερνούν τα 55.000 τ.μ. το εργοστάσιο διαθέτει τέσσερις εξελιγμένες γραμμές παραγωγής, στις οποίες απασχολούνται πάνω από 800 εργαζόμενοι.

Η ανακοίνωση της Sunlight σχετικά με την πυρκαγιά: 

“Σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1:00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης.

Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Η διοίκηση της Εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές.

Εφόσον παραστεί ανάγκη η Εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση”



insurancedaily.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα