Manager of the Year ο Οδυσσέας Αθανασίου

Σημαντική διάκριση για τον Οδυσσέα Αθανασίου, διευθύνοντα σύμβουλο της LAMDA Development AE.

Σε εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Περιστύλιο του Ζαππείου ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) Manager of the Year 2017.

Καλωσορίζοντας τους παρισταμένους, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, αναφέρθηκε σε δύο βασικές αξίες. Αυτές τις αριστείας και του εθελοντισμού, με αναφορές στους μεγάλους εθνικούς ευεργέτες (Ζάππα, Τοσίτσα, Αρσάκη, κ.ά) αλλά και στους σύγχρονους (Ωνάση, Νιάρχο κ.λπ.) «που μας άφησαν παρακαταθήκη μεγάλα έργα και υποδομές, που αξιοποιήθηκαν, αλλά διακινδυνεύεται ο χρόνος ζωής τους από τη νοοτροπία που μας διακατέχει σαν λαό».

«Στην ΕΕΔΕ, που είναι κατ' εξοχήν εθελοντικός οργανισμός, πιστεύουμε στον εθελοντισμό και στην αριστεία και θα συνεχίσουμε το έργο μας προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις» πρόσθεσε.

Οδυσσέας Αθανασίου

Ο φετινός νικητής του βραβείου κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη LAMDA Development για δέκα χρόνια. Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο κ. Αθανασίου ευχαρίστησε την ΕΕΔΕ για την αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας του, όπως και τους εργαζομένους της LAMDA Development, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αποτελούν την καρδιά της εταιρείας» Τόνισε πως η LAMDA Development βρίσκεται στη σημερινή θέση χάρη στην απόλυτη στήριξη του ομίλου Λάτση και θα παραμείνει πιστή στις αξίες της εξωστρέφειας, της αξιοπιστίας και της καινοτομίας -ρχές που διέπουν την εταιρική της φιλοσοφία.

Ο κ. Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της 10ετούς θητείας του ως διευθύνων σμβουλος της LAMDA Development κατάφερε, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες λόγω της πολυετούς κρίσης, να επιτύχει ρεκόρ κερδοφορίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια και να εδραιώσει την εταιρεία ως ηγέτιδα της αγοράς. Το να αφουγκράζεσαι ουσιαστικά τις ανάγκες όλων των εμπλεκομένων μερών σε κάθε είδους συνεργασία, καθώς και το χτίσιμο εμπιστοσύνης σε κάθε σχέση αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά επιτυχίας, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημαντικότητα των διεθνών συνεργασιών. Μέσω στρατηγικών κινήσεων εξωστρέφειας, επετεύχθησαν διεθνείς συνεργασίες με σημαντικού κύρους εταιρείες, όπως η Blackstone Group, η Värde Partners, η Dogus Group, η HSBC, η Fosun και η Eagle Hills. Η προσήλωση σε αυτή την εταιρική φιλοσοφία, άνοιξε το δρόμο στη LAMDA Development για να διεκδικήσει και τελικά να αναλάβει τη πραγματοποίηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στην Ελλάδα, αλλά και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως: την ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Βιογραφικό

O Οδυσσέας Αθανασίου έχει πολυετή εμπειρία σε σημαντικές διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην εννεαετή καριέρα του στις ΗΠΑ, εργάστηκε για την Ernst & Young και την Emerson Electric. Έχει διατελέσει CFO της Diageo Hellas, με περιοχή ευθύνης την Ελλάδα και την Τουρκία, CFO Δυτικής Ευρώπης στην Βαrilla, με έδρα το Παρίσι και CFO Ελλάδος στην τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν. Στις εταιρείες αυτές, διετέλεσε και μέλος του διοικητικού τους συμβουλίου.

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin with honors. Συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια, ομιλίες και συζητήσεις που αφορούν στην ανάγκη αναδιαμόρφωσης της οικονομίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, του επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα, και του Real Estate1. Επιπλέον, μέσα από πλούσια αρθρογραφία (όπως στο περιοδικό Economist) αναλύει τις εξελίξεις και επενδυτικές προοπτικές για την Ελλάδα και την παγκόσμια οικονομία. Τέλος, είναι μέλος των διοικητικών συμβουλίων του ΣΕΒ, του ΣΕΛΠΕ, της Συμμαχίας για την Ελλάδα (ιδρυτικό μέλος) και της επιτροπής του TEDX Academy Ελλάδος.

Τα βραβεία από το 2002

Το 2002 ξεκίνησε ο θεσμός και η διάκριση αυτή απονεμήθηκε στον κ. Μηνά Τάνες, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Το 2003, Manager of the Year ανακηρύχθηκε ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita, το 2004 ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, τότε Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank Εργασίας, το 2005 ο κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, το 2006 ο κ. Τάκης Αράπογλου, τότε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το 2007 ο κ. Σπύρος Δεσύλλας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΙΣ – Unilever, το 2008 ο κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Διευθύνων Σύμβουλος Ν/Α Ευρώπης της ΑΒ Βασιλόπουλος, το 2009 ο κ. Δημήτρης Βιδάκης, τότε Γενικός Διευθυντής της Coca Cola Τρία Έψιλον, το 2010 ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, το 2011 ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican, το 2012 ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Novartis Ελλάς, το 2013 ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, το 2014 ο κ. Δημήτρης Πισιμίσης, Διευθύνων Σύμβουλος της BIC VIOLEX Α.Ε., το 2015 ο κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ και το 2016 ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της DIXONS SOUTH EAST EUROPE Α.Ε.B.E. (ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ)ered.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα