Αρχιτεκτονική από έναν ράπερ

Ο Κάνιε Γουέστ – τον οποίο τον ξέρουμε ως ράπερ, τον οποίο τον ξέρουμε ως ιδιοκτήτη του εμπορικού σήματος μόδας YEEZY – ανακοίνωσε ότι μπαίνει στα χωράφια της αρχιτεκτονικής!

Προσθέτει τμήμα αρχιτεκτονικής στο YEEZY, και όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο τουίτερ: «Ξεκινάμε επιχειρηματική δραστηριότητα του Yeezy στον τομέα της αρχιτεκτονικής, με επωνυμία Yeezy Home. Αναζητούμε αρχιτέκτονες και βιομηχανικούς σχεδιαστές που θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο».

Τα πρώτα βήματα του Γουέστ στον κόσμο της μόδας έγιναν το 2009, με το Nike Air Yeezy 1. To 2015, λανσάρισε δικό του εμπορικό σήμα μόδας, το Yeezy, σε συνεργασία με την Adidas, παρουσιάζοντας την πρώτη κολεξιόν του. Εδώ και καιρό, όμως, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την αρχιτεκτονική, και σε συνεντεύξεις που έδινε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το 2013, σε επίσκεψή του στο Harvard Graduate School of Design είχε πει στους φοιτητές ότι «μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο μέσω του ντιζάιν».

Το να κάνει το επόμενο βήμα ήταν θέμα χρόνου. Ήδη, μας είχε προϊδεάσει για τη μετεξέλιξη του YEEZY, μιας και τον περασμένο Απρίλιο είχε τουιτάρει: «Το YEEZY δεν είναι πια μια εταιρεία μόδας στην οποία αναφέρεται κανείς ως ρουχισμός ή ως ενδύματα ή, απλά, ως Yeezy». Και υπήρχε και προϊστορία: Πριν ξεκινήσει το YEEZY, ο Κάνιε είχε δημιουργήσει τη δική του εταιρεία ντιζάιν, την DONDA, με στόχο τη συγκρότηση ομάδας αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών και σκηνοθετών να δουλέψουν μαζί του.

Μπορεί κάποιοι να δυσπιστούν στην αρχιτεκτονική εξειδίκευση του Κάνιε Γουέστ. Όχι όμως και ο Μάικλ Φορντ, ο επωνομαζόμενος «χιπ-χοπ αρχιτέκτονας», ο οποίος μίλησε στο Dezeen για τη σημασία που έχουν αφρο-αμερικανοί μουσικοί σαν τον Γουέστ και του Φάρελ Γούλιαμς, οι οποίοι έντονα προωθούν την εμπλοκή τους με την αρχιτεκτονική διαφοροποιώντας τις δραστηριότητές τους.

ered.gr

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα