Πότε αρχίζει η κατασκευή του Academy Gardens στην Αθήνα

Την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας εξασφάλισε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον προσδιορισμό της ρυμοτομικής γραμμής του οικοπέδου επί του οποίου θα αναπτυχθεί ο εμπορικός χώρος Academy Gardens στην Αθήνα, στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60 και Ηρούς).

Το συγκεκριμένο Π.Δ., που υπήρξε απαραίτητο, επειδή η ρυμοτομική γραμμή του οικοπέδου είχε τροποποιηθεί λόγω άρσης απαλλοτρίωσης του 1972, διαδέχεται το Π.Δ. για τον καθορισμό των όρων δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Το τελευταίο, που έχει υπογραφεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί (υπογραφή και δημοσίευση σε ΦΕΚ) και για το Π.Δ. της ρυμοτομικής γραμμής.

Τι ακολουθεί

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το Π.Δ. για τον προσδιορισμό της ρυμοτομικής γραμμής αναμένεται να υπογράψει το προσεχές διάστημα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. Αφότου αποκτήσει ΦΕΚ η εταιρεία Artume, που ελέγχει το BlackRock Europe Property Fund III, θα προχωρήσει στην έκδοση της προβλεπόμενης έγκρισης δόμησης. Δεδομένου ότι το έργο της κατασκευής πολυχώρου εμπορίου και ψυχαγωγίας, με εμβαδόν 55.000 τ.μ., έχει εξασφαλίσει το "πακέτο” των απαραίτητων Προεδρικών Διαταγμάτων, ύστερα από 11 χρόνια γραφειοκρατίας, η έναρξη της επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ βρίσκεται πολύ κοντά στην αφετηρία.

Στόχος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι πριν εκπνεύσει το 2018, να ξεκινήσει σταδιακά η κατεδάφιση των επαπομείναντων κτηρίων του "κουφαριού” της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη. Η ανάπτυξη προβλέπεται να έχει συντελεστή δόμησης 2,1, με το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτηρίων να είναι 21 μέτρα. Εκτιμάται ότι για την αποπεράτωση του έργου θα απαιτηθούν περίπου δύο χρόνια.

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθήνας, είχε συζητηθεί -και απορριφθεί από την πλειοψηφία- αίτημα κατοίκων της περιοχής για την "μη ανέγερση mall στο χώρο του πρώην εργοστασίου Μουζάκη”.

Ο πολυχώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας, θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους, καταστήματα εστίασης και κινηματογράφους. Εάν η κατασκευή ξεκινήσει τέλη 2018, θα μπορούσε να ανοίξει τις πύλες του μέσα στο 2020. Η ανάπτυξη συνοδεύεται με την υλοποίηση μνημονίου συνεργασίας που προβλέπει αντισταθμιστικές ενέργειες από την πλευρά της εταιρείας με στόχο την ανάδειξη και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και την τόνωση της απασχόλησης.



Πηγή: capital.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα