Αυξήθηκαν 9,6% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ επέστρεψαν σε θετικό ρυθμό τον Απρίλιο, μετά από την πτώση του προηγουμένου μήνα, κυρίως λόγω των ισχυρών επιδόσεων στις πέντε μεγάλες αγορές της ΕΕ.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν 9,6% σε ετήσια βάση, στα 1,31 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Η αύξηση ήταν ισχυρότερη στην Ισπανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου παρατηρήθηκαν ρυθμοί αύξησης 12% και 10% αντιστοίχως, ενώ η Γαλλία εμφάνισε ρυθμό αύξησης 9% και στη Γερμανία 8%. Στην Ιταλία οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν 6,5%.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι πωλήσεις της Peugeot αυξήθηκαν70%, κυρίως λόγω του ότι περιλαμβάνονται και οι πωλήσεις της Opel, αλλά επίσης λόγω της αύξησης 15% στις πωλήσεις του brand Peugeot.

Οι πωλήσεις της Renault αυξήθηκαν 9,7%, λόγω της Dacia (+25%).

Στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Volkswagen είχε τις καλύτερες επιδόσεις με αύξηση 14%, ενώ η Daimler είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται 6,5% και της BMW υποχώρησαν ελαφρώς 1,4%.businessnews.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα