Πραγματοποιήθηκε η 4η "Pitch Night" στο πλαίσιο του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition

Με την ευκαιρία του προγράμματος Perfect Pitch, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition ,το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece διοργάνωσε για 4η χρονιά την εκδήλωση“Pitch Night”, την Πέμπτη,26 Απριλίου, 2018 στο Microsoft Innovation Center Greece.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων των ομάδων σε ένα επιλεγμένο κοινό επενδυτών, κριτών και μεντόρων του διαγωνισμού καθώς και σε μέλη του MITEF Greece. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι νέοι επιχειρηματίες που μετέχουν στο διαγωνισμό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με επενδυτές και μέλη της κοινότητας του MITEF Greece, λαμβάνοντας καίριες συμβουλές που θα βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 3μηνο εντατικό πρόγραμμα mentoring και εργαστηρίων για τις 21 ομάδες, που προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμούMITEF Greece Startup Competition, που στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και διασύνδεση με τη διεθνή αγορά,των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας.Το εντατικό πρόγραμμα Perfect Pitch (16 Απριλίου έως 25 Απριλίου, 2018) πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Plano & Simple, συμβουλευτική εταιρία με έδρα τη Βοστόνη και εξειδίκευση στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματιών. Σκοπός των εργαστηρίων, που διεξήγαγε η Linda Plano, ήταν η συμβουλευτική καθοδήγηση των 21 ομάδων σχετικά με την τεχνική της παρουσίασης (pitching) των επιχειρηματικών τους ιδεών προς επενδυτές και πελάτες, βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοσή τους. Η εκπαιδευτική μέθοδος της Linda Plano αναπτύσσει ένα σύστημα 10 ερωτήσεων στις οποίες θα πρέπει να απαντά κάθε σωστή παρουσίαση επιχειρηματικής πρότασης απέναντι σε ένα κοινό επενδυτών.

Κατά τη διάρκεια του Perfect Pitch workshop, παρευρέθηκε και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό η Επιτετραμμένη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κυρία Κεϊτ Μαρί Μπερνς, επιβεβαιώνοντας την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη μιας γενικότερης κουλτούρας νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η κυρία Μπερνς δήλωσε εντυπωσιασμένη από το επίπεδο και ποικιλομορφία των ιδεών που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια του workshop και ευχήθηκε καλή συνέχεια στις προσπάθειες των ομάδων. 

Οι 21 ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι με αλφαβητική σειρά οι ακόλουθες:

ΑΓΩ, Advanced Intelligent Robotics, Augmenta (previously Agile Agriculture Technologies), AJM Med-i-caps, Algotracing Technologies (MiniMy), Cashloop, DeepMed IO LTD, Drizz, eNVysoftworks, HireProfs, iBusiness, IFAAacademy, Ingredio, Innate Repair, Intellihost, Lawcals, Local Buddy, New Element, Pegneon, Quantimetrica, καιSolumbro.

Σημειώνεται πως οι ημιφιναλίστ έχουν ήδη προχωρήσει σε συναντήσεις με τους μέντορες που τους έχουν ανατεθεί ενώ παράλληλα παρακολουθούν σειρά εξειδικευμένων εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντοςόπως: Νομικά θέματα, Digital Marketing, Στρατηγικές Ανάπτυξης & Χρηματικό-οικονομικά, Διαπραγματευτικές Ικανότητες και Ανθρώπινο Δυναμικό, που θα πραγματοποιηθούν από στρατηγικούς συνεργάτες του MITEFGreece. Και τη φετινή χρονιά μεγάλο μέρος του περιεχομένου των εργαστηρίωνήτανεμπλουτισμένο με υλικό από προγράμματα επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιούνται στο πανεπιστήμιο του MIT, με την υποστήριξη και εισηγήσεις από την EY. 

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 3μηνου προγράμματος, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 10 επικρατέστερες ομάδες οι οποίες θα προκριθούν στην τελική φάση και θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην Τελετή Λήξης και Απονομής του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου, 2018, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και τους συμμετέχοντες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα και τα social media του ΜΙΤ  Enterprise Forum Greece. 

Κατερίνα Σαριδάκη
Executive Director
MIT Enterprise Forum Greece
Περικλέους 49, Νέο Ψυχικό
τηλ.: +30 216 9002981
Follow us: Facebook, Linkedin, Twitter, YouTube


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα