Αλλαγές στο τοπίο των ιατρικών ειδικοτήτων – Πότε αναμένονται 2 υπουργικές αποφάσεις

Τον δρόμο δημοσίευσης σε ΦΕΚ έχουν πάρει δύο υπουργικές αποφάσεις σχετικά με τη σύσταση, μετονομασία ιατρικών ειδικοτήτων, τον καθορισμό χρόνου και περιεχομένου άσκησης για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας και την ονομασία, περιεχόμενο και προϋποθέσεις απόκτησης τίτλου ιατρικής εξειδίκευσης από ιατρούς που κατέχουν τίτλο ιατρικής ειδικότητας.

Η ρύθμιση αφορά σε 40 ιατρικές ειδικότητες, 3 ειδικότητες άλλων πτυχίων και 6 εξειδικεύσεις και προέκυψε έπειτα από πολύμηνη διαβούλευση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Δημήτρη Βαρνάβα, «αποτελεί πρώτο βήμα στον εξορθολογισμό του άναρχου τοπίου των ιατρικών ειδικοτήτων, 24 χρόνια μετά το Π.Δ 415/1994 κι ενώ έχουν συμβεί ριζικές αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση παγκοσμίως». 

Αναφέρει, επίσης, ότι «σύντομα θα επακολουθήσουν επιπρόσθετα νομοθετήματα, προκειμένου η χώρα να αποκτήσει σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την ιατρική εκπαίδευση και συνεχιζόμενη δια βίου εκπαίδευση των γιατρών».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα