Wind Vision: Δυναμικό "μπάσιμο" της Wind στη συνδρομητική τηλεόραση!

Στο μεγάλο φετινό λανσάρισμα της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής έκανε ειδική μνεία στην ελληνική ομάδα της Wind η οποία τα τελευταία χρόνια έχει "γυρίσει το παιχνίδι" και αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το 2016 ήταν η χρονιά του 4G, το 2017 η χρονιά των οπτικών ινών και το 2018 είναι η χρονιά της τηλεόρασης και του περιεχομένου.

Σε κάθε περίπτωση η Wind μπαίνει σε μια αρκετά πολύπλοκη αλλά ελπιδοφόρα αγορά μια και από τη μία μέρα στην άλλη μπορεί να αλλάξουν τα πάντα, με τη Nova να είναι σε φάση εξαγοράς, με υποψήφιους επενδυτές την Wind και τη Vodafone σε κοινοπραξία, χωρίς αυτό το γεγονός να έχει επιπτώσεις στην νέα υπηρεσία όπως επίσης αναφέρθηκε.


Υπάρχουν «μόνο» 1 εκατ. συνδρομητές τηλεόρασης στην Ελλάδα, είμαστε πολύ πίσω από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, με την Wind να έχει 600.000 σταθερές συνδέσεις, κάτι που σημαίνει ότι δημιουργούνται πολλές ευκαιρίες με προοπτικές αύξησης της πίτας.

Το διαφορετικό στη περίπτωση της Wind Vision, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε συνδρομητές σταθερής με Internet της Wind, είναι ότι βασίζεται σε ένα εξελιγμένο Android Box-αποκωδικοποιητή στο οποίο τρέχει το λογισμικό της Wind και δέχεται και το σήμα της κεραίας μας.

Συγκεκριμένα, η συσκευή έχει δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου σε ανάλυση 4K και τεχνολογία HDR, απελευθερώνει τον θεατή από τον περιορισμό της μίας οθόνης καθώς προσφέρει ταυτόχρονη παρακολούθηση διαφορετικού περιεχομένου από την τηλεόραση, το smartphone και το tablet (συνολικά μπορούν να γίνουν τρεις ανεξάρτητες θεάσεις).


Επίσης υποστηρίζει την θέαση on demand μέσα από νέες λειτουργίες όπως:

- Catch up: Ο συνδρομητής μπορεί να παρακολουθήσει τα αγαπημένα του πρόγραμματα μέχρι και 7 ημέρες από την αρχική τους προβολή.
- Επανεκκίνηση ζωντανού προγράμματος: Αν χάσει ο θεατής την αρχή του προγράμματός μπορεί να πατήσει επανεκκίνηση και να το δει από την αρχή.
- Μετατρέπει το smartphone σε τηλεχειριστήριο.
- Έχει δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικών συσκευών είτε μέσω USB θύρας είτε με Bluetooth, όπως gamepad για παιχνίδια, ασύρματα ηχεία ή ασύρματα ακουστικά.




Εκτός από τα 60 κανάλια που προσφέρονται, (τα ελληνικά μέσω της DIGEA), αλλά και τα αθλητικά κανάλια της Nova στο πλήρες πακέτο, προσφέρεται πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google όπως:

Google Play Movies, Google Play Music, YouTube, Google play Games, σε πάνω από 3.000 εφαρμογές από το Google Play Store ειδικά για φτιαγμένα για Android TV, Chromecast και φωνητικό έλεγχο των λειτουργιών.


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που ήταν η πρώτη που φιλοξενήθηκε στο εντυπωσιακό Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Φιξ, έγινε με δεκτή με επευφημίες μάλιστα, η ανακοίνωση της έναρξης στρατηγικής συμφωνίας με το Netflix, με τον υπεύθυνο του περιεχομένου της Netflix, Ted Sarandos, να δηλώνει εξαιρετικά χαρούμενος για τη νέα αυτή συνεργασία αλλά και να κάνει αναφορά και στην καταγωγή του από τη Σαμο…

Σε πρώτη φάση, μαζί με την επιλογή των δυο πακέτων, και σε συνδυασμό με τα άλλα πακέτα που έχει ενεργά ο συνδρομητής της Wind, προσφέρεται δωρεάν πρόσβαση – δοκιμαστική πρόσβαση στο Netflix 3-6 μηνών. Ακολούθως χρειάζεται κανονική συνδρομή, που προς το παρόν δεν θα πληρώνεται μαζί με τους λογαριασμούς της Wind.

Όπως προαναφέραμε η υπηρεσία Wind Vision είναι διαθέσιμη σε δυο πακέτα μηνιαίας συνδρομής:
- Family Pack στα 9,90 ευρώ. 
- Full Pack στα 24,90 ευρώ που προσφέρει όλο το περιεχόμενο του Family Pac kμαζί με τα 7 κανάλια Novasports.



emea.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα