Η... startup επιστροφή της πρώην ισχυρής γυναίκας της Yahoo

Την επάνοδό της στα επιχειρηματικά δρώμενα ετοιμάζει η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo, Marissa Mayer, η οποία, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει στα σκαριά τη λειτουργία ενός εκκολαπτηρίου τεχνολογικών startup, ονόματι Lumi Labs, σε συνεργασία με τον εδώ και χρόνια συνεργάτη της Εnrique Munoz Torres.

Ο Εnrique Munoz Torres

Το εγχείρημα θα επικεντρωθεί στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και των consumer media, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, που στην πρώτη του σελίδα απεικονίζει μια σειρά χιονισμένων βουνοκορφών. Εξάλλου, Lumi σημαίνει χιόνι τα φινλανδικά, όπως είπε η ίδια η Mayer στους New York Times, που μετέδωσαν την είδηση του comeback της πρώην επικεφαλής της Yahoo.

To νέο πρότζεκτ της Mayer που ξεκίνησε ως υπάλληλος στα πρώτα βήματα της Google και αποχώρησε από εκεί μέχρι τη μέρα που πήγε να διευθύνει τη Yahoo το 2012, έχει γίνει αντικείμενο σοβαρής σκέψης στη Silicon Valley.

Η Mayer αποχώρησε από τη Yahoo, την πάλαι ποτέ ηγέτιδα δύναμη στις μηχανές αναζήτησης, όταν πουλήθηκε στη Verizon Communications πέρυσι.

Αυτό που είναι γνωστό για τη Lumi είναι πως έχει έδρα το Πάλο Άλτο στην Καλιφόρνια – μια πόλη που αποτελεί κόμβο για τις εταιρείες τεχνολογίας (εκεί εδρεύει μεταξύ άλλων και η Amazon). Πιο συγκεκριμένα, η έδρα της Lumi είναι το παλιό γραφείο της Mayer – εκεί όπoυ ξεκίνησε την καριέρα της στη Google εν έτει 1999. Σημειωτέον ότι σε αυτό ακριβώς το γραφείο που νοικιάζει τώρα η Mayer ξεκίνησε και η PayPal.

H Mayer αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ με μπάτσελορ και μάστερ στο computer science.

Όπως λέει στους Times, θυμάται τον εαυτό της εκείνα τα πρώτα χρόνια της Google, να ανβαίνει τρέχοντας τα σκαλιά για να φτάσει στο ίδιο γραφείο, γιατί αν καθυστερούσε το πρωί, κάποιος άνθρωπος στον πλανήτη θα έπαιρνε χειρότερα αποτελέσματα στην αναζήτησή του - γεγονός που ίσως άλλαζε και τη ζωή του προς το χειρότερο.


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα