Οι δρόμοι της Αθήνας ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

Ο ΟΑΣΑ προχωράει σε ανοιχτή πρόσκληση για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων, σε μια σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του, ύστερα από την εφαρμογή της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Ο οργανισμός θα προχωρήσει στην προμήθεια 92 σύγχρονων λεωφορείων και για αυτό το λόγο δημοσίευσε σήμερα ανοιχτή πρόσκληση για σχόλια επί των τεχνικών προδιαγραφών των νέων λεωφορείων, κάτι το οποίο αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Ο τελευταίος διαγωνισμός για την προμήθεια λεωφορείων προκηρύχτηκε το 2005, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιάννης Σκουμπούρης, υπογράμμισε ότι για τη χρηματοδότηση των λεωφορείων έχουν εξασφαλιστεί 30 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ θα προκηρύξει ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση είκοσι λεωφορείων 12 μέτρων, εξήντα αρθρωτών λεωφορείων 18 μέτρων και δώδεκα ηλεκτρικών λεωφορείων 12 μέτρων.

Τα αστικά λεωφορεία θα είναι σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, χαμηλού δαπέδου, σύγχρονης αισθητικής εμφάνισης και κατασκευής, με υψηλό βαθμό άνεσης και ασφάλειας στους επιβάτες, θα έχουν το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα είναι σύμφωνα με τους όρους της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το είδος και την τεχνολογία των οχημάτων, η προμήθεια αφορά :

1.Είκοσι (20) οχήματα με κινητήρα diesel, 12-μετρα, τεχνολογίας ΕURO VI

2.Εξήντα (60) οχήματα με κινητήρα diesel, 18-μετρα (αρθρωτά), τεχνολογίας ΕURO VI

3. Δώδεκα (12) ηλεκτροκίνητα οχήματα 12-μετραemea.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα