Η Adidas χάνει τον άνθρωπο που την «έφτιαξε» στις ΗΠΑ

Η Adidas χάνει τον άνθρωπο που την «έφτιαξε» στις ΗΠΑ - Κεντρική Εικόνα/VideoΗ Adidas χάνει το στέλεχος που επέβλεψε την ανάκαμψή της στην αμερικανική αγορά. Ο 59χρονος Μαρκ Κινγκ αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της Adidas Βορείου Αμερικής και θα αντικατασταθεί από τον Ζάιον Άρμστρονγκ από την 1η Ιουλίου σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Ο 43χρονος Άρμστρονγκ εργάζεται στο πλευρό του Κινγκ ως γενικός διευθυντής του τμήματος από τον Ιούνιο του 2015. Ο Κινγκ θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος για τα επόμενα χρόνια.

Αφού πέρασε περισσότερα από 10 χρόνια ως επικεφαλής του τμήματος γκολφ της Adidas, συμπεριλαμβανομένου και του brand TaylorMade, ο Κινγκ (φωτογραφία) ανέλαβε τη Βόρεια Αμερική σε μια περίοδο που η Adidas τα είχε βρει σκούρα. Είχε χάσει το δρόμο της στις ΗΠΑ, καθώς η Nike και η «φρέσκια»Under Armour καταβρόχθιζαν το μερίδιο αγοράς της.

Ο Κινγκ έσπρωξε τη γερμανική εταιρεία προς την κατεύθυνση του αθλητικού εξοπλισμού για κολέγια και πανεπιστήμια, ως μέρος της γενικότερης προσπάθειας να τραβήξει την προσοχή των νεαρότερων καταναλωτών. Η Adidas επίσης κυκλοφόρησε πολύ επιτυχημένες ρετρό σειρές παπουτσιών όπως τα Stan Smith και ξεκίνησε συνεργασία με τον ράπερ Κάνιε Γουέστ, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις της στη Βόρεια Αμερική να ανέβουν 35%πέρυσι.

Το μελανό σημείο στη θητεία του Κινγκ είναι η εμπλοκή της εταιρείας σε σκάνδαλο απάτης και δωροδοκιών στο κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ, το NCAA. Εκπρόσωπος της εταιρείας διαβεβαίωσε ότι η αποχώρηση του Κινγκ δεν σχετίζεται με το συγκεκριμένο περιστατικό ή άλλου είδους κακοδιαχείριση.
insider.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα