Επενδύσεις 35 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση του δικτύου της σχεδιάζει η Avin

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 35 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία προωθεί η εταιρεία Avin, μέλος του ομίλου Motor Oil, για την ανακαίνιση των περίπου 500 πρατηρίων του δικτύου της, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της και την αύξηση του μεριδίου αγοράς που κατέχει.

Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της εταιρείας σε ενημέρωση Τύπου που πραγματοποίησε εχθές, όπου αναφέρθηκε ότι η Avin προχωράει δυναμικά και εισέρχεται σε μια νέα εποχή προσφέροντας μία πλήρη γκάμα διαφοροποιημένων καυσίμων κορυφαίας ποιότητας, αλλά και υπηρεσιών, όπως το νέο πρόγραμμα "Avin Κερδίζω".

Όπως αναφέρθηκε, η ανακαίνιση των 500 πρατηρίων του δικτύου της Avin θα ξεκινήσει με το πρώτο κύμα των επενδύσεών της για το 2018 να ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σημειώθηκε, ότι στοχεύει στην αύξηση των ιδιόκτητων πρατηρίων της που σήμερα φτάνουν τα 110, καθώς και στην ενίσχυση της παρουσίας της στους μεγάλους οδικούς άξονες, προσθέτοντας ότι ήδη κατασκευάζονται τέσσερις Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων στην Ιόνια Οδό. Σε ότι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, η εταιρεία, όπως ανέφερε η διοίκηση, έχει στόχο να ξεπεράσει τα 200 πρατήρια από 170 που έχει σήμερα.

Όσον αφορά την πορεία της αγοράς, η διοίκηση της Avin τόνισε ότι αγορά των καυσίμων κίνησης και θέρμανσης από την αρχή της οικονομικής ύφεσης δεν λέει να ανακάμψει, καθώς οι φόροι και η πτώση της κατανάλωσης κρατούν χαμηλά τα μεγέθη.

Όπως σημειώθηκε δε, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας για το 2017, η χρονιά έκλεισε με πτώση των πωλήσεων βενζίνης κατά 3,1%, οριακή αύξηση του ντίζελ κίνησης κατά 0,5% και με μείωση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 2,3%.

Αναφορικά τέλος με το πρώτο τρίμηνο του έτους, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι οι πωλήσεις βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 1,9% και του πετρελαίου κίνησης κατά 5,8%, ωστόσο η συνολική εικόνα είναι αρνητική λόγω της σημαντικής μείωσης κατά 22% των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης.


emea.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα