13 νέα καταστήματα στην Ελλάδα σχεδιάζει πολυεθνική αλυσίδα

Του Δημήτρη Τσουκαλά

Το νέο της κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο αριθμό 112 εγκαινιάζει η Leroy Merlin.

Το κατάστημα εκτείνεται σε 3 ορόφους συνολικού εμβαδού 5.300 τ.μ., διαθέτει 300 θέσεις υπόγειας στάθμευσης και ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στις 20 Απριλίου.

Πρόκειται για το πρώτο «home improvement» κατάστημα που θα λειτουργήσει στον αστικό ιστό της Αθήνας, στα πρότυπα του καταστήματος που διαθέτει ο Γαλλικός όμιλος στο κέντρο του Παρισιού. Είναι ένα εγχείρημα που για πρώτη φορά δοκιμάζεται στην Ελλάδα και ο όμιλος δηλώνει έτοιμος να το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. Το νέο κατάστημα δημιουργεί 125 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ θεωρείται πως θα ενισχύσει τη δυναμική της ευρύτερης περιοχής, καθώς και το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας.

Όπως κάθε κατάστημα Leroy Merlin., θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε κατασκευή, ανακαίνιση και βελτίωση οποιουδήποτε χώρου ιδιώτη και επαγγελματία. Πρωτοποριακό θεωρείται το ειδικά διαμορφωμένο «HOMISTAS lab», όπου κάθε επισκέπτης θα μπορεί να δημιουργεί τη δική του κατασκευή, να δοκιμάζει εργαλεία και λύσεις αλλά και να παρακολουθεί σεμινάρια από εξειδικευμένους τεχνικούς και ειδικούς του home improvement.

Όπως αναφέρθηκε πριν λίγη ώρα σε συνάντηση με δημοσιογράφους, η Leroy Merlin έκλεισε το 2017 με τζίρο 132 εκατ. ευρώ και ανάπτυξη 18,3% στην ελληνική αγορά. Η αλυσίδα εκτιμά πως θα καταγράψει άνοδο περί το 15,7% και φέτος, ενώ για το 2019 προγραμματίζει την παρουσίαση e-shop, αλλά και δύο νέων φυσικών καταστημάτων στη χώρα μας (ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη). Γενικότερα η αλυσίδα έχει στόχο την δημιουργία 13 νεών σημείων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου το δίκτυο της να αριθμεί τουλάχιστον 20 σημεία στο μέλλον σε Ελλάδα και Κύπρο, σε σχέση με τα 7 καταστήματα, που είναι αυτή την στιγμή σε λειτουργία. Προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη σε Δυτική και Νότια Αττική, στην Δυτική Θεσσαλονίκη αλλά και στις περιοχές της Λεμεσού και της Πάφου στην Κύπρο. Τα πρώτα νέα καταστήματα θα ανήκουν στο Standard τύπο καταστημάτων της αλυσίδας (4000—9000 τμ) αλλά το πλάνο erlin περιλαμβάνει και την δημιουργία νεών καταστημάτων που θα ανήκουν σε format μικρότερου μεγέθους υπό την ονομασία City (εως 4000 τμ) και Xpres ( εως 1000 τμ)

H Leroy Merlin είναι μέλος του γαλλικού ομίλου ADEO με 100.000 συνεργάτες και 1.200 καταστήματα σε 12 χώρες, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την τρίτη παγκοσμίως στην αγορά της «Βελτίωσης της Κατοικίας» (Home Improvement). Η Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου δραστηριοποιείται από το 2005 και διαθέτει 7 καταστήματα (έξι στην Ελλάδα και ένα στην Κύπρο),Εμπορεύεται περισσότερους από 50,000 κωδικούς προϊόντων και υπηρεσίες, απασχολεί περισσότερους από 1000 υπαλλήλους και έχει επενδύσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική αγορά.
businessnews.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα