Toyota: Ανοίγει νέα επιχείρηση $2,8 δισ. για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης

Η Toyota Motor Corp ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να επενδύσει ποσό άνω των 2,8 δισ. δολ. για την ανάπτυξη λογισμικού που θα επιτρέπει την αυτόνομη οδήγηση.

Ο νέος αυτός βραχίονας της Toyota που θα αναλάβει την επένδυση και θα έχει έδρα το Τόκιο θα απασχολεί 1.000 άτομα – παλιούς και νέους εργαζόμενους – και θα ελέγχεται κατά 90% από την Toyota με τους προμηθευτές του ομίλου Denso Corp και Aisin Seiki να παίρνουν το υπόλοιπο 5%.

«Αυτή η εταιρεία έχει ως αποστολή να επιταχύνει τη δημιουργία λογισμικού πιο αποτελεσματικά, αυξάνοντας την ικανότητα της Toyota μέσω της πρόσληψης των κορυφαίων μηχανικών στον κόσμο», ανακοίνωσε ο James Kuffner, που θα τεθεί επικεφαλής της νέας επιχείρησης.

Το νέο εγχείρημα της Toyota γίνεται την ώρα που εταιρείες όπως η Waymo της Alphabet και η Tesla αποδύονται δυναμικά στα ηλεκτρικά και αυτοκινούμενα οχήματα.

Παράλληλα, η Toyota επενδύει άλλο ένα δισ. δολ. σε τεχνητή νοημοσύνη και άλλες μορφές τεχνολογίας μέσω του Ινστιτούτου Toyota Research με έδρα τις ΗΠΑ και έχει μάλιστα κλείσει συνεργασίες με τη Microsoft και την Uber Technologies.



newmoney.gr




Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα