Συνέδριο Solutions V: Logistics PEST Analysis , Τρίτη 13/3/2018

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Supply Chain Institute διοργανώνει το 5ο συνέδριο της σειράς SOLUTIONS και το 55ο σε σύνολο συνεδρίων του Ινστιτούτου, των πλέον εδραιωµένων συνεδρίων της αγοράς των Logistics, µε την επιστηµονική συνεργασία της PLANNING. Σύμφωνα με τους διοργανωτές στα συνέδρια της σειράς SOLUTIONS προτιμώνται οι τεχνικές λύσεις, οι αξιόπιστες και αξιοποιήσιµες εφαρµογές για την αποτελεσµατική αντιµετώπιση σύγχρονων θεµάτων που επηρεάζουν την καθηµερινή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας κάθε επιχείρησης και οργανισµού. Τα θέµατα που απασχολούν τα συνέδρια διαφέρουν κάθε φορά εφόσον το ευρύτερο οικονοµικό και θεσµικό περιβάλλον µεταβάλλεται δηµιουργώντας νέες προκλήσεις, ευκαιρίες αλλά και κινδύνους τους οποίους χρέος µας είναι στο Ινστιτούτο να εντοπίζουµε έγκαιρα, να αναλύουµε και να σας παρουσιάζουµε, δια στόµατος τόσο διευθυντικών στελεχών της αγοράς µε βαθιά τεχνογνωσία όσο και φορέων. Στο εξωτερικό περιβάλλον κάθε επιχείρησης συµβαίνουν αλλαγές που η επιχείρηση δεν µπορεί να επηρεάσει, είναι όµως βέβαιο πως θα επηρεαστεί από αυτές. 

Η PEST Analysis αποτελεί µία µελέτη του εξωτερικού περιβάλλοντος των αλλαγών και εξελίξεων που κάθε επιχείρηση πρέπει να κάνει αποσκοπώντας στον εντοπισµό των ευκαιριών και των απειλών που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτή την ανάλυση έκανε το Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας και τα αποτελέσµατά της θα παρουσιαστούν στο συνέδριο SOLUTIONS V. 

Φέτος το συνέδριο θα εστιάσει στο καυτό θέµα των αδειοδοτήσεων των αποθηκευτικών χώρων και του real estate των κέντρων logistics, τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας των διανοµέων µε τα πρακτορεία µεταφορών, δίνοντας benchmarks τιµών για τους 3PL, θα υπάρξουν ομιλίες για τις νέες απαιτήσεις καταγραφής του Carbon FP, τις «έξυπνες αποθήκες» και τη διανοµή parcel. Όλα τα παραπάνω θα αναλυθούν τόσο από οικονοµικής πλευράς δίνοντας στοιχεία και οικονοµικές λύσεις αλλά και από θεσµικής απόψεως, αναλύοντας σε βάθος τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νοµοθετικό πλαίσιο. 

Για όποιον δραστηριοποιείται στην αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι απαραίτητη η εγρήγορση, η διαρκής ενηµέρωση για τις εξελίξεις του κλάδου, η κατάλληλη προετοιµασία για τις αλλαγές που έρχονται αλλά και η επαγγελµατική δικτύωση. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Φάρος του Κέντρο Πολιτισµού του Ιδρύµατος Σταύρος Νιάρχος στις 13 Μαρτίου.
   



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα