Την υπογραφή της Άκτωρ θα φέρει το νέο Athens Ledra στην Αθήνα

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Την τεχνική εταιρεία Άκτωρ επέλεξε η Συγγρού 115 Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Μονοπρόσωπη Α.Ε. για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Athens Ledra, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr. Η σύμβαση είναι προϋπολογισμού της τάξης των 15 εκατ. ευρώ και αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρουν πληροφορημένες πηγές.

Όπως έχει μεταδώσει το Capital.gr, η λίστα προεπιλογής του έργου περιλάμβανε εκτός από την Άκτωρ, την Intrakat και τη Vitael. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία επιλογής του αναδόχου καθυστέρησε, κατά περίπου έναν μήνα, επειδή η Hyatt Regency που θα αναλάβει τη διαχείριση της ανακαινισμένης μονάδας είχε αναδιαμορφώσει τμήμα των ζητούμενων προδιαγραφών.

Πλέον, οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη συμβασιοποίηση. Στόχος είναι το Athens Ledra να ανοίξει τις πύλες του έως τα μέσα Ιουνίου, το αργότερο αρχές Ιουλίου. Μόνο το κέλυφος του κτηρίου, ύψους 30 μέτρων, θα παραμείνει ίδιο, όπως εξηγούν πηγές, με τις εργασίες να περιλαμβάνουν την αναδιαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων, των δωματίων, των διαδρόμων, των κυρίων χώρων, των χώρων εστίασης, όπως και την επέκταση του υπογείου.

Επίλογος μακράς περιόδου προβλημάτων 

Η έναρξη των εργασιών ανακαίνισης και κατ' επέκταση η επαναλειτουργία του Athens Ledra θα αποτελέσουν τον επίλογο μίας μακράς δύσκολης περιόδου για το ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού 115. Τον Ιούνιο του 2017 η αμερικανική Hines απέκτησε, σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό -τον πέμπτο κατά σειρά- το ξενοδοχείο έναντι 33,05 εκατ. ευρώ, συστήνοντας από κοινού με την ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων Henderson Park την εταιρεία Συγγρού 115 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Προηγήθηκαν τέσσερις άγονες εκποιήσεις. Η πρώτη είχε προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2014 με τίμημα πρώτης εκκίνησης ύψους 41,1 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη. Για διάστημα 30 ετών, η διαχείρισή του ανήκε στην αλυσίδα Marriott International, η οποία αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2013. Από τον Ιανουάριο του 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra, περνώντας υπό τη διαχείριση της εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. που αποτελούσε -μέχρι τον Ιούνιο του 2017- την ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας.



capital.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα