Η τεχνολογία κυριαρχεί στο top 10 των πιο πολύτιμων brands στον κόσμο

Την αναπόσπαστη πια σχέση των καταναλωτών με την τεχνολογία έρχεται να επιβεβαιώσει η νέα λίστα με τα πλέον πολύτιμα brands στον κόσμο. Ο κλάδος της τεχνολογίας κυριαρχεί στο παγκόσμιο “top 10” των κορυφαίων σημάτων διεθνώς, καθώς μία στη δύο εταιρείες της λίστας προέρχονται από τον τομέα αυτό.
 
Στη λίστα των "Best Global Brands 2017" της Interbrand, που περιλαμβάνει τα καλύτερα brands παγκοσμίως, τα επτά από τα δέκα εμπορικά σήματα, που βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης, εκπροσωπούν τον κλάδο της τεχνολογίας: Apple, Google, Microsoft, Amazon, Samsung, Facebook και IBM. Συγκεκριμένα, η Apple βρίσκεται για το 2017 στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης, η Google καταλαμβάνει τη δεύτερη, η Microsoft κατατάσσεται τρίτη, η Amazon είναι στην πέμπτη θέση, ενώ η Samsung για την τρέχουσα χρήση βρίσκεται στην έκτη, το Facebook στην όγδοη και η IBM στη δέκατη.

Κάθε μία από αυτές τις πέντε αυτές μάρκες είτε μετακινήθηκε σε υψηλότερες θέσεις του καταλόγου σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, είτε - στη χειρότερη περίπτωση - παρέμεινε στην ίδια.

Το γεγονός αυτό, όπως σχολιάζει η Interbrand, αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου της τεχνολογίας, με τις εταιρείες του τομέα να αντιπροσωπεύουν πλέον κάτι πολύ περισσότερο από την τεχνολογική αιχμή. Οι καταναλωτές βλέπουν πλέον στα εμπορικά σήματα της τεχνολογίας όχι μόνο τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα, αλλά μια συνολική εμπειρία, που μεταμορφώνει την καθημερινότητά τους. Επιπλέον, το Facebook, η Amazon, η Adobe και η Huawei περιλαμβάνονται στα brands με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μεταξύ 2016 και 2017.

Εξαιρετικά ισχυρή είναι η συμμετοχή του κλάδου της τεχνολογίας στη συνολική λίστα της Interbrand με τα "Best Global Brands 2017", που περιλαμβάνει συνολικά τα 100 πιο “δυνατά” εμπορικά σήματα, σε παγκόσμιο επίπεδο.


Νέα μοντέλα
Άλλωστε, σύμφωνα με όσα σχολιάζει η Interbrand, η τεχνολογία επηρεάζει πλέον κάθε τμήμα μιας επιχείρησης, αλλά και κάθε τομέα της καθημερινότητας: από την αυτοματοποιημένη παραγωγή έως τα αυτοκινούμενα οχήματα παράδοσης, από την αγορά προγραμματισμού των μέσων μαζικής ενημέρωσης έως την άνοδο του AI στη διαμόρφωση των αλληλεπιδράσεων των πελατών. Παράλληλα, η τεχνολογία αναδεικνύει νέα μοντέλα, που βοηθούν τις εταιρείες να κατανοήσουν πώς και πού να επενδύσουν για να εξασφαλίσουν εμπορικά κέρδη με γνώμονα τη μάρκα. “Το πιο σημαντικό είναι ότι η τεχνολογία αλλάζει τις συμπεριφορές και τις προσδοκίες των ανθρώπων πιο γρήγορα απ’ ό, τι μπορούμε να δημιουργήσουμε και να καινοτομήσουμε”, τονίζει η Interbrand.

Να σημειωθεί ότι η λίστα με τα καλύτερα εμπορικά σήματα του κόσμου της Interbrand θα ανακοινωθεί στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης στις 27 Σεπτεμβρίου.
 
sepe.gr

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα