Πως την... πάτησαν οι Millennials με το real estate

Τρείς φορές περισσότερα χρήματα για στέγαση φαίνεται πως ξοδεύει σήμερα η γενιά των… «30ρηδων», ενώ τα ακίνητα που μπορούν να αντέξουν οικονομικά γίνονται όλο και πιο σπάνια.



Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε το Resolution Foundation του οποίου πρόεδρος είναι ο πρώην Υπουργός Παιδείας David Willetts οι Millennials ξοδεύουν λίγο κάτω από το ένα τέταρτο του εισοδήματός τους για ακίνητα. Αυτό είναι περισσότερο από το διπλάσιο του 17% εκείνων που γεννήθηκαν μεταξύ του 1946 και του 1965 δηλαδή της γενιάς των παππούδων τους που ξόδευε μόλις το 7%.

Εν τω μεταξύ καθώς η στέγαση γίνεται ολοένα και λιγότερο προσιτή οι Millennials αναγκάζονται να μετακινούνται συνεχώς από το ένα σπίτι στο άλλο και να διαλέγουν μικρότερα σπίτια για να εγκατασταθούν. Η μελέτη δείχνει ότι περίπου το 55% της γενιάς των 30ρηδων «υποθηκεύουν» το σπίτι τους. Η νέα γενιά ξοδεύει περισσότερο χρόνο μετακινούμενη προς και από τον τόπο εργασίας.

Η έκθεση εκτιμά ότι θα περάσουν 64 ώρες ή τρείς πλήρεις ημέρες με περισσότερες μετακινήσεις από τη στιγμή που θα γίνουν 40 σε σχέση με τις αντίστοιχες μετακινήσεις των γονιών τους.

Όπως εξηγούν έμπειροι παράγοντες στην έρευνα ο μεγάλος κίνδυνος σήμερα είναι ότι οι νέοι πρέπει να εγκατασταθούν σε σπίτια με χαμηλότερη ποιότητα και να ταξιδεύουν συνεχώς κυρίως για επαγγελματικούς λόγους.
ered.gr

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα