Ασπίς Πρόνοια 8 χρόνια μετά: Ένα διαχρονικό και διακυβερνητικό έγκλημα!

H νοσηρή εκκρεμότητα του Ομίλου Ασπίς μας αφορά όλους. Κάθε σπίτι τριγύρω μας έχει κι έναν ζημιωθέντα αφού περίπου 1.000.000 ασφαλισμένοι ήταν ενταγμένοι στο πελατολόγιο του Ομίλου Ασπίς. Οι συνέπειες είναι βαρύτατες και ακόμα γεννιούνται νέες.

Ο Σύλλογος πιστεύει ότι στοιχειώδης πράξη ευθύνης κάθε πολιτικού προσώπου αποτελεί η συναίσθηση της πραγματικότητας και η βοήθεια του αδικημένου πολίτη. Δεν πρόκειται για συντεχνιακή διεκδίκηση αλλά για αποκατάσταση μιας τεράστιας αδικίας εις βάρος αθώων πολιτών και μάλιστα χωρίς ούτε ένα ευρώ βοήθεια από τα κρατικά ταμεία. Οι ζημιωθέντες προσδοκούν στην βοήθειά σας.

Η όγδοη επέτειος από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της Ασπίς Πρόνοια και οι μεγάλες εκκρεμότητες που έχουν απομείνει, αποδεικνύουν την διαχρονική και διακυβερνητική ανικανότητα χειρισμού ενός περιστατικού που καμία πολιτισμένη κυβέρνηση του κόσμου δεν θα είχε αφήσει να συμβεί στους πολίτες της. Οι συνέπειες αυτής της ανικανότητας τραγικές:
 • Απώλεια ζωής δεκάδων ασφαλισμένων οι οποίοι έχασαν την πρόσβαση στις δομές υγείας μέσω των οποίων εκτελούνταν οι ιατρικές τους πράξεις, οι θεραπείες και οι νοσηλείες τους
 • Επιδείνωση υγείας εκατοντάδων ακόμα για τον ίδιο λόγο
 • Βαθιά περιφρόνηση από την πολιτεία και την ασφαλιστική αγορά όσων ανθρώπων είχαν προβλήματα υγείας και ποτέ δεν μπόρεσαν να ασφαλιστούν σε κάποια άλλη ασφαλιστική εταιρεία
 • Καταρράκωση προσωπικοτήτων, απώλεια οικονομικής αξιοπρέπειας και κάθετη πτώση επιπέδου ζωής ανθρώπων οι οποίοι αποταμίευσαν κόπους μιας ζωής με στόχο ένα καλύτερο μέλλον γι αυτούς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα
 • Πλειστηριασμοί ακινήτων σε ασφαλισμένους με δάνεια συνδεδεμένα με ασφαλιστήρια
Ας μην μακρηγορήσουμε διότι η λίστα είναι ατελείωτη. Σε αυτά τα χρόνια με τους σκληρούς αγώνες των μελών του Συλλόγου μας έχουν επιτευχθεί κάποιες νίκες οι οποίες είναι σημαντικές:
 • Η ψήφιση του νόμου 3867/2010 μέσω του οποίου η ελπίδα των ζημιωθέντων για αποζημίωση παραμένει ζωντανή
 • Η σε πολύ μεγάλο βαθμό αποζημίωση των ασφαλισμένων της Commercial Value η οποία για πολλούς από αυτούς αγγίζει το 100%.
 • Η έναρξη προκαταβολών για τους ζημιωθέντες της Ασπίς Πρόνοια
Σημαντικό ρόλο στις θετικές εξελίξεις του τελευταίου καιρού παίζει και η νέα εκκαθαριστική αρχή η οποία συνεργάζεται σε πολύ καλό βαθμό με τον Σύλλογο και δείχνει μια πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση στο ζήτημα προσπαθώντας να ανατρέψει προς το καλύτερο τις προηγούμενες κατάφωρες αδικίες.

Παρ’ όλα αυτά παραμένουν ανοιχτές εκκρεμότητες οι οποίες χρειάζονται άμεση κυβερνητική βοήθεια για να προχωρήσουν:
 • Ένταξη στους πίνακες δικαιούχων αποζημιώσεων όλων των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν ζητήσει την ένταξή τους σε αυτούς μέσω ανακοπών
 • Διόρθωση της ιδιαζόντως απεχθούς ερμηνείας -η οποία προσβάλει κατάφορα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας- μέσω της οποίας αποκλείονται ως ”επενδυτές” και όχι ως ασφαλισμένοι, χιλιάδες πολίτες οι οποίοι είχαν κάνει μακροχρόνιες αποταμιεύσεις μέσω ασφαλιστηρίων συμβολαίων
 • Άμεση ενεργοποίηση του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής το οποίο δεν έχει κανέναν λόγο να μην αρχίζει τις καταβολές αποζημιώσεων προς τους ασφαλισμένους
 • Τακτοποίηση έστω και τώρα από την ασφαλιστική αγορά όλων των ασφαλισμένων οι οποίοι λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπόρεσαν να ασφαλιστούν σε κάποια άλλη εταιρεία.
Αποτελεί μυστήριο μέγα και είναι άξιο απορίας, για ποιο λόγο η παρούσα κυβέρνηση η οποία ήταν η μόνη που προεκλογικά υποσχέθηκε στους ζημιωθέντες τόσα πολλά, είναι ταυτόχρονα η μόνη η οποία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για το ζήτημα την στιγμή μάλιστα που η επίλυσή του δεν θα έχει καμία απολύτως δημοσιονομική επιβάρυνση!

Ζητάμε έστω και τώρα την άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων έτσι ώστε, με δεδομένη την συνεργατική διάθεση του Συλλόγου μας, να βρεθεί η χρυσή τομή που θα θέσει ένα οριστικό τέλος στην οικονομική ομηρεία χιλιάδων ασφαλισμένων και θα θεραπεύσει παράλληλα, στο μέτρο του δυνατού, την τεράστια πληγή που άφησε στο σώμα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοιαasfalisinet.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα