290 ελληνικές επιχειρήσεις συμμετέχουν φέτος δυναμικά στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Anuga 2017

Με 290 εκθέτες θα συμμετάσχει φέτος η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, Anuga 2017, η οποία θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου στην Κολωνία,Γερμανία, με την πιο δυναμική της παρουσία στο θεσμό.

Η εκθεσιακή επιφάνεια που θα καλύψουν οι ελληνικές επιχειρήσεις θα ξεπερνάει τα 6.200 τ.μ. αύξηση 24% σε σχέση με την προηγούμενη εκδήλωση, γεγονός το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα στις κορυφαίες συμμετοχές της έκθεσης. Ο συνολικός αριθμός των εκθετών αναμένεται να ξεπεράσει τους 7.200 από 100 χώρες.

Η προώθηση των εξαγωγών και η ανάπτυξη επιχειρηματικών επαφών με διεθνείς εμπορικούς εταίρους, καθώς και με εταίρους από τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά, θα βρεθούν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της ελληνικής συμμετοχής. Στην Anuga 2017 η Ελλάδα θα παρουσιάσει παραδοσιακά προϊόντα για τα οποία φημίζεται διεθνώς, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, καθώς και μερικώς επεξεργασμένα προϊόντα. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι ελιές, το μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα, γλυκά, σνακ, κατεψυγμένα τρόφιμα, οινοπνευματώδη ποτά, μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα, βιολογικά προϊόντα.

Μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που θα συμμετέχουν είναι οι:

-Παλίρροια-Σουλιώτης Α.Ε., ΑΛΦΑ Αθανάσιος Κουκουτάρης Α.Ε.Β.Ε, Υφαντής Α.Ε., Μέγας Γύρος Α.Ε., Ιονική Σφολιάτα Α.Ε., Bakehellas Α.Ε., Ελληνική Ζύμη, ΔΕΛΤΑ Α.Ε., ΕΨΑ Α.Ε., ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., Ήπειρος ΑΕΒΕ, Γιώτης Α.Ε., Δωδώνη Α.Ε., Λουξ, ΟΛΥΜΠΟΣ, Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, Μπάρμπα Στάθης Α.Ε., Αφοί Χαΐτογλου.

O Enterprise Greece Invest & Trade, ο κρατικός φορέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, είναι ο διοργανωτής του κρατικού ελληνικού περιπτέρου.

Οι 160.000 εμπορικοί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και άλλες τρεις ελληνικές ομαδικές συμμετοχές από τις εταιρείες Promo Solution, Great-Trade Exhibitions & Exports Consulting και Economotechniki, ενώ τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους θα παρουσιάσουν και μεμονωμένοι Έλληνες εκθέτες.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ως επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού της Κολωνίας στην Ελλάδα, αναφέρει ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες www.german-fairs.gr/kolonia/anuga και www.anuga.com για να ενημερωθεί σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα της έκθεσης.


Β2Β - Anuga Pre-Event

Στο πλαίσιο της έκθεσης Anuga 2017, διοργανώνεται επίσης εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β - Tour d' Europe Anuga Pre-Event. Την εκδήλωση των προκαθορισμένων συναντήσεων B2B διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ολοκληρωμένης Επιχειρηματικής υποστήριξης "Enterprise Europe Network", μέλος του οποίου είναι και η ΑΝΚΟ - Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν από την έναρξη της Έκθεσης Anuga, δηλαδή στις 6 Οκτωβρίου 2017 στην Κολωνία της Γερμανίας, στο ξενοδοχείοEden Hotel Früh am Dom (απέναντι από τον Καθεδρικό της Κολωνίας (Kölner Dom).


Η φιλοσοφία της φετινής εκδήλωσης Β2Β είναι διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές, και πιο συγκεκριμένα το γερμανικό Δίκτυο "Enterprise Europe Network" επέλεξε αγοραστές (buyers) & εισαγωγείς τροφίμων & ποτών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν στις 6 Οκτωβρίου 2017 κατ' ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) με επιλεγμένες ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό και συμμετέχουν στην εκδήλωση.anko-eunet.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα