Αύξηση προσλήψεων αναμένει το 20% των εργοδοτών το τελευταίο τρίμηνο του έτους

Αύξηση των απασχολούμενων το δ’ τρίμηνο 2017 αναμένει το 20% των εργοδοτών, σύμφωνα με έρευνα της ManPower Group για τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα. 

Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένονται σε τρεις τομείς: στον τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις,στον τομέα της Γεωργίας και για τον τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Οι πιο επιφυλακτικές προοπτικές, τη τάξης του +6%, καταγράφονται από τους εργοδότες του τομέα Τουρισμού.

Πάντως, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης διαμορφώνονται στο +15% και πρόκειται για τις ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία εννέα χρόνια.

Οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναμένουν τον ισχυρότερο ρυθμό προσλήψεων, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +15%, ενώ οι Προοπτικές στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε +13%.

Οι εργοδότες των μεσαίων επιχειρήσεων καταγράφουν τις ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +26%, ενώ και οι εργοδότες των μεγάλων επιχειρήσεων προβλέπουν μια δραστήρια αγορά εργασίας, καταγράφοντας προοπτικές της τάξης του +24%.enikonomia.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα