Σε Grivalia και Μακεδονικά Ξενοδοχεία το "Όλυμπος-Νάουσα" στη Θεσσαλονίκη με 5,4 εκ. ευρώ

Στα χέρια της Grivalia Hospitality S.A. και της Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε., που ανήκει στη γνωστή οικογένεια Τορνιβούκα, πέρασε το «Όλυμπος Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη με στόχο τη μετατροπή του σε πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο. Το κοινό σχήμα πλειοδότησε με 5.459.700 ευρώ στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. και αφορούσε στην εξαγορά του ακινήτου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Grivalia, «η Grivalia Hospitality και η Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε., πετυχημένη ξενοδοχειακή επιχείρηση με μακρά παρουσία στην Βόρεια Ελλάδα, συμφώνησαν στην δημιουργία κοινού επενδυτικού οχήματος με ποσοστά συμμετοχής 65%-35% αντιστοίχως, με αποκλειστικό σκοπό την εξαγορά του ιστορικού διατηρητέου ακινήτου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης 5 στην Θεσσαλονίκη, την περαιτέρω ανάπτυξή του και την μετατροπή του σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο». 

Όπως επισημαίνει η Grivalia, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής το προσεχές διάστημα, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκκίνηση του έργου ανάπτυξης το οποίο αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην περαιτέρω αισθητική ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης. 

Η εξαγορά του συγκεκριμένου ακινήτου αποτελεί την δεύτερη πετυχημένη επενδυτική τοποθέτηση της Grivalia Hospitality εντός του 2017, και την πρώτη επί Ελληνικού εδάφους. «Η Grivalia Hospitality συνεχίζει να αξιολογεί και να εξετάζει και άλλες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της για δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους της και τις τοπικές κοινωνίες», καταλήγει.
voria.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα