Στην Τουρκία το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμουΜπορεί ο τουρισμός της Τουρκίας να μην γνωρίζει τις καλύτερες μέρες του όμως οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται στην Κωνσταντινούπολη. Μετά από την παράδοση της εντυπωσιακής υποθαλάσσιας σήραγγας του Βοσπόρου, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η δημιουργία του τρίτου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης το οποίο θα είναι μακράν το μεγαλύτερο της Πόλης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει ολοκληρωθεί το 55% του αεροδρομίου που αναμένεται να παραδοθεί στις 29 Οκτωβρίου του 2018. Σε πρώτη φάση το αεροδρόμιο θα έχει την δυνατότητα να εξυπηρετεί 90 εκατ. επιβάτες ενώ με τις επεκτάσεις που θα δρομολογηθούν (σ.σ.οι επεκτάσεις θα συνεχισθούν και θα ολοκληρωθούν το 2028) η δυναμικότητα του μπορεί και να υπερδιπλασιαστεί και να φθάσει τα 200 εκατ. επιβάτες. Για να υπάρχει μια σύγκριση μεγεθών, το αεροδρόμιο Ατατούρκ εξυπηρέτησε το 2016 60,1 εκατ. επιβάτες έναντι 61,3 εκατ. το 2015 που ήταν και χρονιά ρεκόρ για το αεροδρόμιο.


Το νέο αεροδρόμιο που βρίσκεται στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης, ήδη από την πρώτη φάση λειτουργίας του 2018, θα διαθέτει το μεγαλύτερο ενιαίο terminal, 680 χιλ. τετραγωνικών μέτρων καθώς και το μεγαλύτερο duty Free. Θα συνδέεται με το κέντρο της Κωνσταντινούπολης με μετρό, προαστιακό και αυτοκινητόδρομο. Παράλληλα θα υπάρχει κλειστό πάρκινγκ που μπορεί να φιλοξενήσει 12.000 αυτοκίνητα.

Η εναέρια κυκλοφορία και η κίνηση στους 6 διαδρόμους προσγείωσης - απογείωσης θα διαχειρίζεται από Πύργο Ελέγχου σε σχήμα τουλίπας (σ.σ. το εθνικό λουλούδι της Τουρκίας).

news247.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα