Επέκταση δόσεων και μείωση προστίμων στο νέο σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα

Σύντομα κατατίθεται το σχέδιο νόμου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος στη Βουλή, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο του υπουργού Περιβάλλοντος διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί πότε θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταθάκης το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα δεδομένου ότι ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των σχολίων της διαβούλευσης. Ο υπουργός ενημερώνει, σχετικά με τα πρόστιμα των αυθαίρετων κατασκευών και την αποπληρωμή τους, ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε με επέκταση των δόσεων, από 60 σε 80, και με ειδικές διατάξεις που προβλέπουν μείωση των προστίμων με περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια, να είναι δυνατή για όλους τους πολίτες η δυνατότητα τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, σημειώνει ο κ. Σταθάκης, αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων, για ένα χρόνο, σε όσους λαμβάνουν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και στους μακροχρόνια άνεργους. Επιπροσθέτως, τα πρόστιμα μειώνονται με κριτήρια την παλαιότητα της αυθαίρετης κατασκευής, το εμβαδόν της, το αν βρίσκεται εκτός σχεδίου ή είναι υπό ένταξη στο σχέδιο και γενικότερα ανάλογα με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην ερώτησή του είχε επισημάνει πως εκατοντάδες ιδιοκτήτες κτισμάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα λόγω της μεγάλης καθυστέρησης κατάθεσης του νέου σχεδίου νόμου.

Πηγή: enikonomia.gr


Η εταιρεία ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί αναλαμβάνει την τακτοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία. Εφόσον επιθυμείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα πρόστιμα, τις δόσεις και τις προθεσμίες, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2310841656 και μιλήστε άμεσα με ένα μηχανικό μας.

ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί
Ανδρεοπούλου 15, 54643, Ανάληψη
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 841656
F. 2313 016122
E. info@ergon-consultants.gr
W. ergon-consultants.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα