ΕΛ.ΤΕΧ Άνεμος: Επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ με στόχο τα 400 MW το 2019

Επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα ανεβάσει την εγκατεστημένη ισχύ της, μέχρι το 2019 προγραμματίζει η Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος.

«Μέσα σε ένα χρόνο έγινε ένα σπριντ για να διασφαλίσουμε το μέγιστο επίπεδο συμβάσεων ώστε το 2019 η εγκατεστημένη βάση να φτάσει τα 400 μεγαβάτ», ανέφερε χθες από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία το αιολικό πάρκο στο όρος Λυκείου (μεταξύ Αργολίδας και Αρκαδίας) ισχύος 39 ΜW ενώ μέχρι τότε λειτουργούσαν 15 αιολικά πάρκα συνολικής δυναμικότητας 240 ΜW και ένα μικρό υδροηλεκτρικό, μαζί με ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 4,95 MW και 2 MW αντίστοιχα. Σήμερα, βρίσκονται υπό κατασκευή αιολικά πάρκα 145 ΜW, από τα οποία 17 MW, αφορούν το υπολειπόμενο επενδυτικό σχέδιο του 2014 και 128 MW αφορούν νέα έργα για τα οποία υπογράφηκαν συμβάσεις αγοραπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας πέρσι. Μεταξύ αυτών είναι και το αιολικό πάρκο στα Ιωάννινα, το μεγαλύτερο εγκατεστημένο στην Eλλάδα. «Κοιτάμε σοβαρά το καθεστώς να λειτουργήσουμε ως aggregator (μεσάζοντες) και να εγγυόμαστε ισχύ» σημείωσε ως επόμενο βήμα η διοίκηση της ΕΛ.ΤΕΧ Άνεμος και αναφέρθηκε στην αλλαγή τιμολόγησης από feed in tariff σε feed in premium.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροπαραγωγή, η Εlpedison έχει προχωρήσει στην λιανική πώληση ηλεκτρικής ενέργειας με τζίρο 322 εκατ. ευρώ πέρσι από 195 εκ. ευρώ και ζημιές 4,2 εκατ. ευρώ που αποδίδονται στην επιβάρυνση των χρηματοοικονομικών δαπανών.

Για φέτος, προβλέπεται ωρίμανση των έργων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με στόχο την ανάπτυξη. Ωστόσο όπως εκτιμήθηκε μετά από επίμονες ερωτήσεις των μετόχων, διανομή μερίσματος δεν προβλέπεται πριν το 2019 -2020.

Πέρσι η ΕΛ.ΤΕΧ Άνεμος εμφάνισε τζίρο 45 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ το 2015 και κέρδη μετά από φόρους 10,3 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ.


newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα