Ζητούνται επενδυτές για project 370 εκατ. ευρώ στους Δελφούς

Σειρά επαφών για την προώθηση του φιλόδοξου επενδυτικού project "Harmony Hills", το οποίο μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 370 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για την επένδυση στους Δελφούς με στόχο τη δημιουργία του «Πολυθεματικού Πάρκου Δεσφίνας», για το οποίο πραγματοποιήθηκαν 17 συναντήσεις με διαχειριστές funds, ενώ εξασφαλίστηκε και η συμμετοχή-στήριξη στην ολοκλήρωση της επένδυσης της ομογενειακής κοινότητας της Αμερικής. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των παρουσιάσεων στη Νέα Υόρκη ενημερώθηκαν επιχειρηματίες της ομογένειας των Η.Π.Α. και του Καναδά και η ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αμερικής.

Σημειώνεται ότι συντονιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του «Πολυθεματικού Πάρκου Δεσφίνας» έχουν η εταιρεία Mentor SA με το αρχιτεκτονικό γραφείο Giamakos Architects. Το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δεσφίνης, με το ΦΕΚ 483/31-12-2013 και καταλαμβάνει μια μεγάλη έκταση αρκετών εκατοντάδων στρεμμάτων, στην περιοχή "Μεσόκαμπος". Σύμφωνα με τους εμπνευστές του, το Πολυθεματικό Πάρκο Δεσφίνας "Harmony Hills", αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ΣΔΙΤ στην Ελλάδα με κατεύθυνση την τουριστική ανάπτυξη και τον πολιτισμό και αναφέρεται στο όραμα του Άγγελου Σικελιανού και της συζύγου του Εύας Πάλμερ – Σικελιανού για την Δελφική Ιδέα και τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πνευματικού κέντρου στους Δελφούς.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Σωτήρη Γιαμάκο, επικεφαλής της ομάδας μελέτης "παρά τα γνωστά προβλήματα στο χώρο των επενδύσεων στην Ελλάδα, στη Νέα Υόρκη συναντήσαμε ανθρώπους πρόθυμους τόσο να μας ακούσουν αλλά και να μας καθοδηγήσουν για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Οι επενδυτές, προκειμένου να τοποθετήσουν χρήματα στην Ελλάδα ζητούν πολιτική σταθερότητα, γρήγορη δικαιοσύνη, σταθερό φορολογικό καθεστώς και νόμισμα, καθώς και ξεκάθαρες διαδικασίες αν είναι δυνατόν περαιωμένες πριν τη τοποθέτηση κεφαλαίων, ώστε να διασφαλιστούν οι επενδύσεις». Όπως προσθέτει ο κ. Γιαμάκος, : «αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα λόγω θέσης, κόστους και προοπτικών απόδοσης, θα ήταν μια ελκυστική αγορά».

Η αρχιτέκτων Φωτεινή Γιαμάκου, επικεφαλής της Giamakos Architects επεσήμανε στους επενδυτές τα πλεονεκτήματα του έργου στους Δελφούς και ιδιαίτερα τα βασικά στοιχεία ωρίμανσης του έργου έτσι ώστε το μεγαλύτερο κομμάτι της γραφειοκρατίας των αποφάσεων - εγκρίσεων να είναι ήδη διεκπεραιωμένο. Στους Δελφούς έχει γίνει πολυετής εργασία από τη Mentor SA προς αυτή τη κατεύθυνση. Υπάρχει ΦΕΚ για το χωροταξικό, ενώ ο δήμος συμμετέχει με νομικό σύμβουλο στα θέματα του ΣΔΙΤ».

Το έργο

Το έργο "Harmony Hills" μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανέγερση Πανεπιστημίου, Σχολής Καλών Τεχνών, Πάρκου Τέχνης και Γνώσης, Κέντρου Καινοτομίας – Τεχνολογίας, Πλανητάριο, ξενοδοχεία, Τουριστικά Χωριά, Κέντρο Τουρισμού Υγείας, Πάρκα λιμνών, Βοτανικό κήπο, κ.λ.π, τα οποία παρουσιάζονται στο τεύχος της αναλυτικής μελέτης. Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Giamakos Architects για τη Mentor S.A. και αφορά τη Β' φάση του έργου (Master Plan), την ανάλυση και το σχέδιο γενικής διάταξης της περιοχής, το διερευνητικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την προβολή της επένδυσης, καθώς φαίνεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δεσφίνας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 483/31-12-2013.

Εμπνευστές για την υλοποίηση του Πολυθεματικού Πάρκου Δεσφίνας στους Δελφούς το 2002 είναι ο Σοφοκλής και η Ουρανία Διακογιάννη, βασικοί μέτοχοι της Mentor S.A. Το δυναμικό του πάρκου αναφέρεται σε φιλοξενία 10.000 επισκεπτών, ενώ υπάρχει μέριμνα για εκδηλώσεις 25.000 ατόμων. Οι ενότητες αναπτύσσονται γύρω από μια τεχνητή λίμνη, σε μια συστοιχία λόφων που την περιβάλλουν. Οι παρουσιάσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της Mentor.SA θα συνεχιστούν σε ολόκληρο τον κόσμο.
newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα