Μετά τα απλά σπίτια η Αirbnb σχεδιάζει υπηρεσία ενοικίασης και «Lux» κατοικιών

H Airbnb σχεδιάζει να λανσάρει μια νέα υπηρεσία για την ενοικίαση επαύλεων, ρετιρέ και μεγάλων διαμερισμάτων, τα οποία θα επιθεωρούνται από ελεγκτές της εταιρείας.

Η εταιρεία θα αρχίσει τη δοκιμή του νέου προϊόντος σε ορισμένες αγορές στο τέλος του έτους, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Bloomberg. Αν οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχημένες, η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο θα προχωρήσει σε ευρεία προσφορά της υπηρεσίας, σημείωσαν οι πηγές.

Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει τη δοκιμή του Airbnb Select, που αναγκάζει τους οικοδεσπότες να διατηρούν αυστηρά κριτήρια φιλοξενίας. Όπως ο πελάτης ενός ξενοδοχείου αναμένει μια σταθερή ποιότητα στις παροχές, έτσι και το Airbnb Select είναι σχεδιασμένο για να επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα.

Η νέα υπηρεσία είναι πιο φανταχτερή, προσφέροντας ρετιρέ και επαύλεις, με στόχο την αγορά των πολυτελών ξενοδοχείων. Εντός της εταιρείας είναι γνωστή ως «Airbnb Lux», αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί επίσημη ονομασία. Η δημιουργία της ακολουθεί την εξαγορά της Luxury Retreats από την Airbnb νωρίτερα το 2017, της καναδικής εταιρείας που πριν την πώλησή της είχε καταχωρισμένες 4.000 βίλες.

Η προσφορά πολυτελών κατοικιών προσφέρει στην Airbnb τη δυνατότητα για μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, καθώς παίρνει ποσοστό από το κόστος κάθε ενοικίασης.


kerdos.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα