Τα βασικά για να προβάλετε το ξενοδοχείο σας

Στα πλαίσια ενός σωστού marketing θέλετε το ξενοδοχείο σας να γίνει γνωστό σε όλο και περισσότερους επίδοξους πελάτες. Η διαφήμιση, λοιπόν, και η προβολή μέσω ΜΜΕ και social media πρέπει να είναι οργανωμένη. Πώς;

Φτιάξτε ένα press kit

Για να είστε πάντα σε ετοιμότητα φτιάξτε ένα press kit, δηλαδή ένα απλό κείμενο για το ξενοδοχείο σας -με την ιστορία του και τις υπηρεσίες του-, και μαζί με μερικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης -ιδανικά επαγγελματικές-, στείλτε το σε όποιο μέσο επιθυμεί, να σας κάνει παρουσίαση, είτε έντυπο, είτε ηλεκτρονικό.

Βάλτε διαφήμιση στην τοπική εφημερίδα / ιστοσελίδα

Ξεκινώντας από τα μέσα της περιοχής σας, βάλτε διαφημίσεις, όσες περισσότερες σας επιτρέπει το budget σας, μιας και πολλοί που επισκέπτονται την περιοχή μπορεί να συμβουλευτούν τα τοπικά μέσα για τη διαμονή τους.

Διαφήμιση μέσω Facebook

Μία οικονομική και καλή λύση είναι και η επί πληρωμή διαφήμιση μέσω Facebook. Μπορείτε να καθορίστε το κοινό – στόχο σας και μέσα από τα αναλυτικά στοιχεία να δείτε την απήχησή της διαφήμισής σας.

Αναμνηστικά με το λογότυπό σας

Ναι, μπλουζάκια, σπίρτα, στυλό και σημειωματάρια με το λογότυπο και το τηλέφωνο του ξενοδοχείου σας είναι από τις πιο κλασσικές τεχνικές marketing και – ναι – πιάνει. Μοιράστε τα δωρεάν στους πελάτες σας και σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή κάποιου επίδοξου πελάτη.

Σταθερό Newsletter

Μη ξεχνάτε να στέλνετε και newsletter με τα νέα του ξενοδοχείου σας σε πελάτες και ΜΜΕ. Πολλές ιστοσελίδες ανεβάζουν τα νέα σας δωρεάν, ενώ πολλά περιοδικά και εφημερίδες έχουν newsletter στα οποία εντάσσουν και δελτία τύπου. Να έχετε υπόψη σας ότι και οι πελάτες σας, θα θέλουν να ξέρουν για πιθανές αλλαγές στο χώρο και, φυσικά, για τις προσφορές και τα events σας.

Μοιράστε επαγγελματικές κάρτες

Τυπώστε επαγγελματικές κάρτες για εσάς και τους συνεργάτες / υπαλλήλους σας και μοιράστε τις σε κάθε ευκαιρία. Είτε πρόκειται για κάποιον πελάτη, είτε επαγγελματία του χώρου τουρισμού ή των ΜΜΕ, μία κάρτα μπορεί να σας βάλει στο τοπίο.
Συνδεθείτε σε σχετικά group στα social media

Χτίστε ένα δίκτυο γνωριμιών και πελατών μέσα από τα group σε Facebook, LinkedIn και άλλα social media. Μπορείτε να πάρετε ιδέες, να μιλήσετε με επαγγελματίες και να προμοτάρετε το ξενοδοχείο σας με μία απλή δωρεάν συμμετοχή.


hotelmag.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα