Δημιουργείται κολοσσός στον χώρο του λευκού μαρμάρου

Η ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ήρθε σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας Stone Works Holdings Coöperatief U.A. που εδρεύει στην Ολλανδία. 

Η Stone Works κατέχει το 88,4% της εταιρείας MERMEREN KOMBINAT A.D.που εδρεύει στο PRILEP της ΠΓΔΜ και είναι παραγωγός του λευκού Δολομιτικoύ μαρμάρου SIVEC® το οποίο και έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή πολλών έργων ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παυλίδης Μάρμαρα, «η εξαγορά αυτή αλλάζει τον χάρτη σε παγκόσμιο επίπεδο σε ό,τι αφορά το λευκό μάρμαρο . Η διαχείριση των δύο λευκών μαρμάρων, δηλαδή του ARISTON ( από την Παυλίδης) και του SIVEC® ( από τη Mermeren) θα επιφέρει συνέργειες οι οποίες και θα αλλάξουν το μέγεθος και το επίπεδο και των δύο εταιρειών και είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει στο άμεσο μέλλον θετικές επιπτώσεις στα ήδη καλά αποτελέσματά τους».

Η Παυλίδης έχει καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία με κύρια δραστηριότητα την εξόρυξη και επεξεργασία μαρμάρων προερχόμενων από ιδιόκτητα λατομεία κυρίως στην Ελλάδα.

Εξειδικεύεται στην παραγωγή και επεξεργασία λευκών δολομιτικών καθώς επίσης ημίλευκων μαρμάρων που παράγονται στην Βόρεια Ελλάδα και θεωρείται ηγέτης στον κλάδο του ελληνικού λευκού δολομιτικού μαρμάρου.

Τα αποτελέσματα της Παυλίδης για το 2016 ήταν βελτιωμένα σε σχέση με το 2015. Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 62,2 εκατ. ευρώ έναντι 50,5 εκ. στο 2015 (αύξηση 23%) και το EBITDA σε 33,3 εκατ. ευρώ έναντι 22 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο (+52%).

«Τα αποτελέσματα αυτά και οι σχετικοί χρηματοοικονομικοί δείκτες κατατάσσουν την εταιρεία όχι μόνο στην πρώτη θέση στον κλάδου του ελληνικού μαρμάρου αλλά και ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες και πλέον επιτυχημένες εταιρείες της Ελλάδος επί σειρά ετών», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.


tovima.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα