Επτά επιχειρήσεις στηρίζουν το έργο της απορρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου

Τα Ελληνικά Πετρέλαια μαζί και με άλλες έξι εταιρίες, τις TAP, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΔΕΘ- Helexpo, Μακεδονία Παλλάς και Alumil, ανέλαβαν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα του απορρυπαντικού σκάφους «Αλκίππη», στο οποίο ανατίθεται το έργο του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, από το λιμάνι έως και το ύψος του Μεγάρου Μουσικής, ενώ όταν παρίσταται ανάγκη θα καλύπτει και τον ευρύτερο άξονα, από την Αγία Τριάδα μέχρι το Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα.

Όπως ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ, ο Όμιλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που απηύθυνε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, για οικονομική στήριξη προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο απορρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου. Το έργο είχε ξεκινήσει το 2007 όμως η δυσχερής οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την περιστολή των κονδυλίων του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ανάγκασαν την πολιτική ηγεσία του να αναζητήσει χορηγίες από ιδιωτικές εταιρείες και φορείς, προκειμένου να συνεχιστεί.

Η σύμβαση χορηγίας με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του σκάφους,"North Aegean Slops", υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.


Από αριστερά, ο Πρόεδρος του ΟΛΘ κ. Κώστας Μέλλιος, ο Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης κ. Χριστόφορος Αντώτσιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΘ - HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η εκπρόσωπος του Μακεδονία Παλλάς κα Άντυ Παναγιωτίδου, ο εκπρόσωπος του ΤΑΡ κ. Χρήστος Μπέρσος, ο πρόεδρος ΕΥΑΘ Α.Ε. κ. Γιάννης Κρεστενίτης και ο κ. Ηλίας Ορφανίδης εκπρόσωπος της εταιρείας “North Aegean Slops”


O Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης ΕΛ.ΠΕ κ. Χριστόφορος Αντώτσιος, σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης.


huffingtonpost.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα