Νέα επένδυση 63 εκατ. ευρώ της Chipita στη Σλοβακία

Σε 63 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει η επένδυση της Chipita στη Σλοβακία που αφορά την κατασκευή πολύ μεγάλου εργοστασίου στα νότια της χώρας και συγκεκριμένα στην περιοχή Τρνάβα, κοντά στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

Με αυτή την επένδυση η Chipita, η οποία διαθέτει παραγωγικές μονάδες και στην Πολωνία, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην Κεντρική Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ,σύμφωνα με την Καθημερινή ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στη χώρα στον κλάδο των τροφίμων και δεν είναι τυχαίο ότι τα σλοβακικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρονται σε αυτήν με ιδιαιτέρως θετικά σχόλια. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, στο εργοστάσιο θα απασχολούνται πάνω από 600 άτομα, ενώ θα παράγονται ετησίως πάνω από 72.000 τόνους αρτοσκευασμάτων και σνακ, συμπεριλαμβανομένων των πλέον γνωστών προϊόντων της Chipita, τα κρουασάν «7Days» και τα κράκερ «Bake Rolls». 

Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στο ήμισυ της συνολικής παραγωγής της κατηγορίας που γίνεται σήμερα στη Σλοβακία. Η κατασκευή του νέου εργοστασίου αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το καλοκαίρι του 2018, ενώ όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερα δημοσιεύματά της και η «Κ», εκτιμάται ότι θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία την άνοιξη του 2019.


enikonomia.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα