Πάνω από 600 διαφορετικές ετικέτες ελληνικού ούζου, κλεισμένες σε μια ιστοσελίδα

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Πάνω από 600 διαφορετικές ετικέτες σε καραφάκια ούζου. Πάνω από 200 επιχειρήσεις που παράγουν το εύγευστο αυτό ποτό σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Συνταγές που ταιριάζουν "γάντι" με το ούζο κι εμπλουτίζονται συνεχώς, αλλά και κάθε άλλη πληροφορία που αφορά στο αγαπημένο ποτό των Ελλήνων, έχουν τώρα τη δική τους ιστοσελίδα: είναι στη διεύθυνση tsou.gr και ονομάζεται TSOUgrisma. Εμπνευστής, δημιουργός και συντονιστής της όλης προσπάθειας είναι ο Συριανός συλλέκτης ούζου, Χάρης Βεκρής, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου παρουσίασε στην Άνω Σύρο σε μια ομάδα δημοσιογράφων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Σύρο την εξέλιξη της προσπάθειας. Στην εκδήλωση παρέστη και ο καθολικός επίσκοπος της Σύρου, π. Πέτρος Στεφάνου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο παραγωγός τοπικών παραδοσιακών προϊόντων Κώστας Πρέκας εξήγησε στους παρευρεθέντες τα μυστικά των μεζέδων που αναδεικνύουν τις γεύσεις του ούζου, ενώ η ιστοσελίδα tsou.gr στα επόμενα βήματά της σχεδιάζει να φτάσει μέχρι του σημείου να διαθέτει έναν παγκόσμιο χάρτη, με συνεχή ροή δεδομένων που απαντούν στο "πού παράγεται ούζο;" "που μπορώ να αγοράσω ούζο" που μπορώ να παραγγείλω ούζο" σε όλο τον κόσμο!

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ποτοποιία Πλωμάρι, Ισιδώρου Αρβανίτου, ενώ η ζεστή βραδιά έκλεισε με δεκάδες αποσπάσματα ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, στα οποία οι πρωταγωνιστές έπιναν ή ζητούσαν ούζο.
tsou
tsou2
tsou3

newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα