Μυτιληναίος: Επενδύει 400 εκατ. σε νέο εργοστάσιο στα Άσπρα Σπίτια

Σε επένδυση για νέο εργοστάσιο αλουμίνας στα 'Ασπρα Σπίτια πρόκειται να προχωρήσει ο όμιλος Μυτιληναίος, επενδύοντας ποσό ύψους 400 εκατ. δολ. Ο πρόεδρος του ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ανακοίνωσε επίσης, την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 250 με 300 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και διοικητικό μετασχηματισμό στο πλαίσιο του οποίου ο ίδιος θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και θα διατηρήσει την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι ο όμιλος είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα. Με το ομολογιακό δάνειο που πρόκειται να εκδοθεί εξασφαλίζεται η απαιτούμενη δύναμη πυρός. «Δεν υπάρχει κάτι στην Ελλάδα που να μάς ενδιαφέρει και να μην μπορούμε να το αποκτήσουμε», είπε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της ενέργειας, ωστόσο σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος, αν δεν προκηρυχθούν διαγωνισμοί και γίνουν συγκεκριμένοι οι όροι της πώλησης. Για τη ΛΑΡΚΟ, είπε, ότι δεν περιλαμβάνεται, πλέον, στις πρώτες προτεραιότητες του ομίλου.

Το ομολογιακό δάνειο που θα εκδοθεί ως το τέλος του μήνα θα έχει μορφή balloon payment. Το κεφάλαιο θα εξοφληθεί στη λήξη του και θα αντικαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού του ομίλου στο τέλος του χρόνου. Ο στόχος για το επιτόκιο είναι να κυμανθεί κοντά στο 3%. Παράλληλα με την επένδυση για την κατασκευή νέας μονάδας αλουμίνας, θα προχωρήσει και σχέδιο εκσυγχρονισμού της μονάδας παραγωγής αλουμινίου ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων ο κύριος Μυτιληναίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι «η δυνατότητα μιας οικονομίας να ανακάμψει, όταν έχει χάσει το 27% του ΑΕΠ, είναι τεράστια», ενώ μετέφερε τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της Fairfax, Prem Watsa όπου «η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμό 5 ή ακόμη και 7%».


businessnews.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα